Centrul de Proiecte
Timișoara
This page is also available in English.

Membrii Echipei Curatoriale Timișoara 2023

Teodora Borghoff
Expertă relații comunitare și incluziune socială

Teodora Borghoff este o expertă în dezvoltare locală, cu o experiență solidă în facilitarea de procese participative ce implică actori multipli, în design de proiecte și implementarea de proiecte pentru structuri diverse, de la organizații non-guvernamentale la administrație publică. A contribuit la candidatura Timișoarei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii din diverse poziții și perspective: inițial ca director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană (februarie-decembrie 2012), ulterior ca facilitator comunitar, redactor de conținut pentru dosarul de candidatură și a coordonator al programului cultural și artistic din dosarul de candidatură (ianuarie-decembrie 2016). Experiența ei în proiecte care reconciliază și activează membrii comunității a fost îmbogățită ca voluntar senior EU-AID și consilier de lobby și advocacy în Etiopia și ca director de programe la Fundația Comunitară Timișoara.

Corina Bucea
Expertă educație și mediere

Corina Bucea este manager de proiecte culturale, cu experiență în coordonarea de programe culturale, producție artistică, programe de educație, mediere artistică și politici publice în domeniul culturii. Este una dintre fondatorii spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule (Cluj), unde a lucrat ca manager și director de programe. A fost implicată în multiple proiecte internaționale, fiind membră în rețelele precum IETM, Balkan Express, Tandem. A lucrat în proiecte care au reprezentat România la Bienala de Artă și Arhitectură de la Veneția și ca manager de proiecte la Centrul Cultural Clujean.

Cosmina Goagea
Curatoare „Locuri”

Cosmina Goagea este curatoare și arhitectă și se concentrează, în activitatea sa practică, pe coordonare editorială și publishing, activări urbane și practici participative, intervenții în spațiul public, valorificarea patrimoniului urban, design expozițional. Este coordonator al mai multor proiecte care implică cooperarea internațională între arhitecți, artiști, designeri, urbaniști, alți specialiști în domenii conexe, proiecte care au primit o serie de premii cum ar fi DASA Award of European Museum Academy și BIGSEE Design Award (pentru Muzeul Literaturii Române și Casa Anton Pann), nominalizare la European Prize for Public Space (pentru proiectul „Magic Blocks. Scenarii pentru blocurile din perioada socialistă”), premii la Bienala Națională de Arhitectură, Anuala de Arhitectură de la București și Romanian Design Week (pentru programele „Connected. Despre viitor, orașe și oameni”, „Halele Carol”, „București Sud, Dincolo de oraș”, „Activări urbane în România”). Conduce programul platformei de comunicare și acțiune Zeppelin. Domenii de interes: experience design, situation design, placemaking prin conținuturi culturale; expunere muzeală și experiență de vizitare pentru expoziții și muzee; antreprenoriat cultural; strategii de regenerare urbană; activism urban, transformare urbană generată de societatea civilă; economie circulară și crearea de comunități; identități culturale și situri ale memoriei.

Corina Oprea
Curatoare „Oameni”

Corina Oprea este o curatoare, autoare și editoare cu o experiență consistentă în mediul academic și artistic. A contribuit la dezvoltarea de rețele de colaborare și acțiune în domeniul cercetării artistice și al practicii curatoriale. Practica ei curatorială este versatilă, caută efecte dincolo de spectacol și se concentrează pe artiști ca vectori de transformare comunitară, care au capacitatea de a aborda problemele comunităților marginalizate. A predat cursuri pe tema decolonizării la Universitatea de Arte Stockholm, Institutul Regal de Artă Stockholm, HDK-Valand Gothenburg și a fost lector invitat la Universitatea din Loughborough, Marea Britanie. Este membră a board-ului publicației de artă Palleten (Suedia) și a companiei de dans Quarto dance company (Suedia/Brazilia).
Domeniile ei de interes sunt cercetarea și producția artistică, în special arta de tip performance și arta în spațiul public.

Silviu Scrob
Expert management producție culturală

Silviu Scrob este un manager cultural specializat în managementul producției culturale (producție tehnică, management de scenă și management de proiect). A fost director tehnic al Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007 și a lucrat ca manager de producție tehnică pentru festivaluri și evenimente precum Electric Castle - New Media, Summer Well, ARTmania, Media Music Awards, Vizita Papei Francisc la Blaj, Cerbul de Aur, TIFF, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Are un interes profund pentru industriile culturale și creative și deține un doctorat în domeniul artelor spectacolului. Începând cu anul 2014, și-a concretizat pasiunea pentru jazz în Mozaic Jazz Festival.

Vlad Tăușance
Expert strategii comunicare și marketing

Vlad Ioan Tăușance este consultant și strateg în comunicare digitală, creare de conținut și branding. În ultimii zece ani a făcut parte din echipa Fundației Friends For Friends, unde a dezvoltat programe de sprijin în marketing și comunicare pentru organizații neguvernamentale, proiecte educaționale și de publishing. A coordonat din poziția de director artistic dosarul de candidatură Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii și a colaborat cu Centrul Cultural Clujean, organizația care continuă proiectul Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Culturii – în proiecte de comunicare și de formare. Este apropiat de sectorul cultural independent și de industriile creative, participă frecvent în calitate de moderator, formator sau comunicator în festivaluri, ateliere și conferințe de specialitate. A publicat două volume de poezie și a scris două piese de teatru.

Brîndușa Tudor
Curatoare „Conexiuni”

Brîndușa Tudor este curator, arhitect și designer cu experiență vastă care include expoziții, instalații și intervenții în spațiul public. În ultimii zece ani Brîndușa Tudor a avut obiecte și proiecte expuse la Dutch Design Week, Milan Design Week, Congresul Internațional al Arhitecților, UIA Seoul, Anuala de Arhitectură București, Bienala Națională de Arhitectură, Balkan Architecture Biennale, Romanian Design Week sau BETA Bienala de arhitectură Timișoara. Proiectul său Metabucătăria, instalație parte din expoziția de artă contemporană Cronicile Viitorilor Supereroi la Kunsthalle Bega, a fost nominalizat recent la premiile New European Bauhaus. După o serie de colaborări precum implicarea în proiectul Calup – o inițiativă ce își propunea reactivarea spațiilor nefolosite – Brîndușa Tudor și Anca Cioarec au pus bazele Stardust Architects în 2011. Împreună au curatoriat ateliere pentru studenți precum BAUBAU – Bauhaus 100 București, alături de Goethe Institut și revista Zeppelin, investigând patrimoniul modernist, atelier construit cu o echipă interdisciplinară de tutori și studenți.

Este utilă această pagină?