Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural reprezintă programul de finanțare nerambursabilă a granturilor de călătorie ale profesioniștilor care activează în domeniul cultural, cu finanțare de la bugetul local al Municipiului Timișoara.
Ediția din 2025 reprezintă un element de moștenire a Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, fiind configurat pe baza experienței de implementare a programului de finanțare Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural lansat în 2023 și încheiat în 2024.
Candidează și tu pentru a evalua proiectele înscrise la programele noastre de finanțare nerambursabilă, din bugetul local al Municipiului Timișoara
Programul de finanțare se adresează solicitanților persoanelor fizice cu vârsta de minimum 18 ani sau persoanelor fizice autorizate, române ori străine, active în domeniul cultural, care nu au mai beneficiat de o mobilitate în cadrul ediției anterioare a programului de finanțare (2023-2024).
Sunt încurajați să participe profesioniști din sectorul cultural - artiști, manageri culturali, producători, curatori, critici de artă, manageri financiari, mediatori culturali, cercetători, profesioniști în domeniul comunicării culturale, profesioniști în domeniul politicilor culturale, alte ocupații din zona suportului tehnic sau administrativ pentru scena culturală.
Buget total: 300.000 lei, din care 30.000 lei fond de contestații
Buget împărțit pe tipul de călătorie:
Plafoane (valori maxime ale finanțării nerambursabile solicitate):
Tranșe finanțare nerambursabilă:
Beneficiarul va identifica și atrage surse complementare de finanțare în procent de min. 1% (procente din valoarea totală a bugetului, adică bugetul care include finanțarea nerambursabilă solicitată și sursele complementare de finanțare).
Start înscrieri
Proces continuu de înscriere, evaluare și contractare - până la epuizarea bugetelor alocate.
Etapele pe care le va parcurge o aplicație în vederea finanțării sunt următoarele:
Etapa 1
Înscrierea în programul de mobilități - depunerea cererii de finanțare, împreună cu documentele solicitate conform Ghidului solicitantului (capitolul 8).
Etapa 2
Verificarea îndeplinirii condițiilor de participare la selecție. Publicarea rezultatului verificării. Depunerea și soluționarea eventualelor contestații.
Etapa 3
Evaluarea aplicațiilor. Publicarea rezultatului evaluării. Depunerea și soluționarea eventualelor contestații.
Etapa 4
Semnarea contractului de finanțare. Plata primei tranșe, în baza cererii de plată.
Atenție!
Data limită de înscriere (considerând că bugetul alocat nu se consumă până atunci) este 28 octombrie 2025.
Perioada maximă de la înscriere și până la publicarea rezultatului evaluării este de 14 zile calendaristice.
În maximum 7 zile calendaristice de la publicarea rezultatului evaluării se semnează contractul de finanțare. Cheltuielile pentru care se solicită finanțare se pot efectua doar după data semnării contractului, pe durata executării acestuia.
După finalizarea mobilității, în termen de cel mult 14 zile calendaristice, beneficiarii finanțării vor depune un raport de activitate, însoțit de documente justificative pentru cheltuielile efectuate.
Data limită pentru depunerea raportului de activitate, a documentelor justificative privind cheltuielile efectuate și a dosarului de presă.
Evaluarea și selecția aplicațiilor se realizează de către comisii alcătuite din reprezentanți ai autorității finanțatoare cu experiență și/sau responsabilități privind derularea de programe de finanțare și din specialiști cu o experiență de cel puțin 3 ani în domeniul cultural sau, după caz, cel puțin 2 ani în managementul și/sau evaluarea proiectelor culturale.
Componența comisiei de evaluare va fi publicată după încheierea evaluării și selecției.
Înainte de a completa formularul de aplicație, asigură-te că ai citit Anunțul și Ghidul solicitantului.
Sună la +40787.287.100 și programează o întâlnire sau scrie-i Alexandrei: