Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
27 aprilie 2023

Spațiile administrate de Centrul de Proiecte, puse la dispoziția comunității

Centrul de Proiecte caută parteneri pentru organizarea de evenimente în spațiile pe care le are în administrare. De la spații neconvenționale, la clădiri istorice și foste clădiri industriale, cele nouă spații administrate de Centrul de Proiecte pot fi gazde bune pentru expoziții, instalații artistice, proiecții de film, dezbateri, lansări de carte, ateliere și spectacole diverse.
Multiplexity – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” | Foto: Petru Cojocaru

Galeria 1, Galeria 2 și Galeria 3 din Bastionul Maria Theresia (aripa nord) administrate de Centrul de Proiecte, spații cu o istorie bogată, reabilitate de curând la începutul acestui an, pot găzdui expoziții, instalații artistice, spectacole și alte evenimente.


Bastion – Galeria 1
Bastion – Galeria 2
Bastion – Galeria 3

Multiplexity – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” este parte din Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, cea mai importantă moștenire de infrastructură culturală a titlului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Structura pe ferme metalice şi zidărie de cărămidă și cele 5 încăperi conexe se pretează pentru organizarea de expoziții, instalații artistice, spectacole sau dezbateri.


Multiplexity – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”

Palatul Ștefania, cunoscut și sub numele de Casa cu Maimuțe sau Casa Totisz, a fost construit în anul 1908, în stilul Secession, după planșele arhitectului Székely László. Clădirea oferă un spațiu de evenimente neconvențional de circa 700 mp, pe două niveluri, împărțit în mai multe încăperi.


Palatul Ștefania

Clădirea care găzduiește Centrul de Proiecte figurează pe hărţile Timișoarei încă din anul 1723, când aici funcționa Hanul „La cele două chei de aur”. Parterul imobilului are o suprafață de circa 85 mp. Atât spațiul de la parterul clădirii, cât și curtea interioară a acesteia au găzduit și până acum expoziții, lansări de carte, dezbateri sau workshop-uri, concerte în aer liber, târguri de carte și alte evenimente.


Centrul de Proiecte – Parter
Centrul de Proiecte – Curte

Din 1 iulie, și spațiul fostei frizerii Igiena va fi disponibil (Alecsandri – Galeria 5). Un spațiu neconvențional, cu tavan înalt, spațiul în care a funcționat timp de mulți ani o frizerie se pretează acum pentru organizarea de expoziții, instalații artistice, ateliere și evenimente diverse.


Alecsandri – Galeria 5

Cinema Victoria funcționează din luna septembrie 2022 ca scenă pentru film, teatru independent și alte evenimente ale comunității. Este prima dintre sălile de cinema ale orașului reabilitate de Municipiul Timișoara. Sala multifuncțională poate găzdui festivaluri, conferințe și programe diverse propuse de organizatori locali sau naționali.


Cinema Victoria

Citește mai multe despre fiecare dintre spații și regulamentul de utilizare a acestora pe centruldeproiecte.ro/spatii. Tot acolo găsești perioadele disponibile și formularul de rezervare.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?