Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
21 iunie 2023

Veszprém-Balaton a sărbătorit jumătate de an de Capitală Europeană a Culturii

În acest sfârșit de săptămână, Veszprém-Balaton a marcat jumătate de an de când este Capitală Europeană a Culturii. Au fost trei zile de sărbătoare, cu concerte și evenimente în aer liber.
Sursa foto: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

Orașele care dețin titlul de Capitală Europeană a Culturii organizează după jumătatea anului o sărbătoare a orașului. Veszprém-Balaton a sărbătorit printr-un mini-festival care adus împreună reprezentanți ai actualelor, viitoarelor sau fostelor Capitale Culturale ale Europei ca: Oulu (Finlanda), Nova Gorica (Slovenia), Chemnitz (Germania) sau Tartu (Estonia). Timișoara fost reprezentată de colegii noștri Raluca Calițoiu și Alex Boca, din departamentul Programe și Proiecte.


Raluca Calițoiu (a doua din stânga) și Alex Boca (dreapta) la Veszprém-Balaton 2023

Un picnic în jurul unei mese lungi a adus împreuna peste 4000 de participanți. Au degustat produse tradiționale din mai multe zone ale Ungariei, iar, la îndemnul gazdelor, oaspeții au adus cu ei câte puțin din cultura lor culinară și nu numai.

Cele trei zile de sărbătoare ale Veszprém-Balaton au fost cu concerte de operă și operetă în aer liber, dar și concertul trupei Morcheeba. Programul a cuprins și conferința internațională de storytelling FEST și expoziții de artă. Iubitorii de sport au putut să participe la activități sportive. Iar cei mai îndrăzneți au avut parte de distracție pe cinste la petrecerea disco inedită pe role.

Timișoara va sărbători City Celebration în luna septembrie, pe malurile Begăi.


Sursa foto: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Sursa foto: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?