Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
3 aprilie 2024

„Tineret în acțiune”: Municipiul Timișoara finanțează proiectele tinerilor cu un milion de lei

Lansăm programul de finanțare „Tineret în acțiune”. Suma de 1.000.000 de lei, din bugetul local al Municipiului Timișoara, va finanța proiecte propuse de și pentru tineri.
Foto: Mihai Toth

Noul program de finanțare este menit să sprijine participarea activă a tinerilor în viața comunității, oferindu-le oportunități de educație non-formală, dezvoltare personală, exprimare liberă și creație.

Programul Tineret în acțiune urmărește și promovarea voluntariatului, stimularea creativității și a inițiativelor tinerilor, dezvoltarea spiritului antreprenorial, precum și creșterea gradului de conștientizare privind teme sociale relevante pentru momentul actual.

Anul Capitalei Culturale ne-a arătat potențialul uriaș al tinerilor din Timișoara, potențial în care continuăm să investim și anul acesta. De aceea, prin acest apel de proiecte punem la dispoziția tinerilor resursele de care au nevoie pentru a-și face auzită vocea, pentru a-și manifesta creativitatea și a transforma orașul într-unul atractiv și incluziv pentru toți.

– Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara

Miza programului Tineret în acțiune este de a infuza orașul cu energia tinerilor și cu ideile lor proaspete, relevante pentru momentul prezent. Rezultatul, sperăm noi, este un oraș în care tinerii au un sentiment de apartenență și contribuie activ la viața comunităților din care fac parte.

– Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte

Pot aplica la acest program de finanțare structuri neguvernamentale de și pentru tineret, precum și asociațiile sau fundațiile care derulează activități adresate tinerilor și în a căror echipă de implementare a proiectului cel puțin două treimi dintre membri au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Înscrierea proiectelor se poate face online, până la data de 10 mai 2024, ora 16:00, pe pagina Tineret în acțiune.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?