Centrul de Proiecte
Timișoara
Evenimente
13 septembrie 2024

Timișoara împărtășește lecțiile anului de Capitală Europeană a Culturii

Colegele noastre, Ramona Laczko-David și Raluca Iacob, au reprezentat Timișoara la „Lecțiile unui sezon, viitorul unei regiuni”, conferință dedicată experienței de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 a regiunii creative Veszprém-Balaton.
Veszprém-Balaton 2023

Date și concluzii ale experienței Timișoarei din anul 2023 au fost prezentate audienței formate din reprezentanți fostelor și actualelor Capitale Europene ale Culturii din: Pecs, Elefsina, Tartu și Liverpool. Ele au vorbit despre sustenabilitatea efectelor pozitive și dezvoltarea orașului prin cultură în continuare.

Concluziile anului trecut le puteți citi aici

 


Veszprém-Balaton 2023

Membrii echipei, primari și parteneri culturali și de infrastructură, experți internaționali și reprezentanți ai administrației locale și ai Guvernului au prezentat cele mai importante rezultate ale Programului Veszprém-Balaton 2023 și au oferit oportunități și planuri concrete pentru a continua programul de activități.

Față de Timișoara, care a urmărit prin programul propus mai ales activarea, amplificarea și diversificarea participării culturale locale și noi capacități organizaționale ale scenei culturale, programul de Capitală Europeană a Culturii al Veszprém-Balaton a mers cu precădere în direcția dezvoltării regionale și a creșterii unui turism echilbrat, care să pună în valoare avantajele zonei și să dezvolte o identitate creativă a regiunii Bakony-Balaton și a orașului Veszprém.


Veszprém-Balaton 2023
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?