Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
12 aprilie 2024

Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, reprezentată în Japonia

Timișoara a fost reprezentată de către Ramona Laczko David, coordonatoarea Proiectului Timișoara 2023 și Cosmin Tabără, viceprimarul Municipiului Timișoara în vizita oficială din Japonia.
Centrul de Proiecte - Japonia, Tokyo, 2024.

EU-Japan Fest organizează o întâlnire anuală care include reprezentanți ai fostelor, actualelor și viitoarelor Capitale Europene ale Culturii, alături de Președintele Comitetului General, ambasadori ai țărilor europene gazde ale titlului de CEaC și reprezentanții ai sponsorilor EU-Japan Fest cu scopul de a stabilii parteneriate strategice și a facilita schimbul de experiență dintre artiștii japonezi și organizatorii de programe culturale europene.  

Pe lângă networking, programul vizitei a inclus și o serie de vizite la instituții culturale din Tokyo: spațiul expozițional teamLAB Planets Tokyo și centrul de dans contemporan Dance Base Yokohama. Invitații din 14 țări europene au participat la un spectacol de dans contemporan susținut de către artiști japonezi. 

Programul vizitei a inclus reuniunea Comitetului General găzduită de către Excelența Sa Dr. Elisabeth Bertagnoli, ambasadoarea Austriei în Japonia, ocazie cu care a fost numit noul Președinte al Comitetului General, d-nul Toshiaki Higashihara pentru anul 2024. 

Colaborarea EU-Japan Fest cu programele CEaC înseamnă, până în acest moment, parteneriate cu  peste 55 de orașe, 80 de programe sau proiecte culturale pe an prezente ăn orașele care dețin titlul de capitală europeană a culturii și participarea a peste 32.000 de mii de artiști în cadrul programelor culturale. EU-Japan Fest contribuie la dezvoltarea unei societăți globale sănătoase prin sprijinirea activităților internaționale ale membrilor comunității și ale artiștilor implicați în slujba comunităților regionale și a responsabilității sociale.

Din colaborarea dintre EU-Japan Fest și Programul Cultural Național Timișoara 2023 amintim evenimentele Yamamoto Noh Theatre, concertul corului Senda Pan Flute , dar și participarea unui grup de voluntari japonezi la evenimentul Deschidere Timișoara 2023.

EU-Japan Fest a fost înființat de voluntari din comunitatea de business din Japonia și de ambasadorii țărilor europene în Japonia, ca răspuns la o cerere de cooperare din partea Capitalei Europene a Culturii, Anvers, în anul 1993. EU-Japan Fest oferă astfel, de peste 30 de ani, sprijin Capitalelor Europene ale Culturii de la pregătirea programului, până la desfășurarea evenimentului în anul titlului și la continuarea programului după încheierea acestuia.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?