Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
26 aprilie 2022

Rezultate finale la Cultura în Prezent – 34 de proiecte finanțate

34 de proiecte culturale primesc finanțare după evaluările finale la apelul Cultura în Prezent. Cei 3.000.000 de lei din bugetul local al Primăriei Municipiului Timișoara vor sprijini proiecte valoroase pentru comunitate care acoperă 5 arii culturale.
Foto: Video+Radio+Live – Galeria Catica Tăbăcaru 2021
  • Arte vizuale, artă digitală și noile media – 8 proiecte
  • Artele spectacolului – 8 proiecte
  • Educație în și prin cultură – 9 proiecte
  • Promovarea culturii scrise – 4 proiecte
  • Patrimoniu cultural – 5 proiecte

Ne vom bucura de festivaluri de filme, teatru și muzică, proiecte de educație prin muzică, poezie sau artă și de acțiuni care să ne facă și mai cunoscut patrimoniul cultural.

„Dorim să îi sprijinim pe cei care gândesc proiecte creative pentru oraș, care își aduc contribuția în cultura timișoreană și nu numai. Prin aceste evenimente vrem ca orașul nostru să își creioneze identitatea lui culturală și, totodată, să unească comunitatea”, a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara.

116 oferte culturale au fost depuse la această sesiune. În prima etapă a jurizării 31 de proiecte au primit finanțare, iar după analizarea celor 39 de contestații, au fost adăugate în listă încă 3 proiecte.

„Ne bucură mult numărul mare de oferte înscrise la această sesiune de finanțare. Asta arată că acest sector cultural este unul efervescent, iar nouă, ca unitate finanțatoare, ne dă un impuls să creștem odată cu operatorii culturali. Toate ofertele depuse sunt extrem de valoroase, iar cei care nu s-au încadrat la această sesiune de finanțare vor avea posibilitatea să aplice la următoarele sesiuni de finanțări”, a completat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.

Lista completă cu proiectele finanțate o puteți vedea aici.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?