Centrul de Proiecte
Timișoara
Proiecte finanțate
27 martie 2024

„Orașul în mișcare” - 2,5 milioane de lei ajung în comunitate, pentru sport

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul „Orașul în Mișcare”, în valoare de 2.500.000 de lei, cu scopul de a susține proiecte sportive ce aduc energie și vitalitate în Timișoara și nu numai.
Celebrarea Orașului 2023/Florin Gherasim

Programul vizează finanțarea proiectelor sportive care promovează inițiativele locale, stimulează activitatea sportivă în comunitate și sprijină excelența la nivel local.

Este deja al doilea apel de proiecte pe care îl deschidem anul acesta. Ne adresăm acum mediului sportiv, atât celor care țintesc performanța, dar și celor care pun umărul la o Timișoara sănătoasă în care fiecare timișorean e binevenit să facă mișcare. Și acest apel de proiecte urmează strategia noastră de a anima locuri din cartiere și de a ajunge la un public cât mai divers care să beneficieze prin aceste proiecte de resursele comunității.

– Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara

Unul dintre obiectivele principale ale programului Orașul în Mișcareeste integrarea socială a cetățenilor în activități sportive recreative, de performanță sau complementare, care să încurajeze mișcarea pentru sănătate și pentru obținerea de rezultate individuale sau colective.

Suntem aici să îi susținem pe cei care fac sportul accesibil întregii comunități, precum și pe cei care duc mai departe tradiția sportivă timișoreană. Le mulțumim pentru perseverență și dedicare și ne mândrim să îi putem sprijini în a-și continua munca.

– Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara

Toate asociațiile din domeniul sportului care doresc să aducă performanță sau încurajează practicarea sportului pot aplica până la data de 26 aprilie, ora 16:00. Toate detaliile acestui program de finanțare le găsiți pe pagina Orașul în mișcare  

Ca noutate, prin fiecare program de finanțare din anul 2024, Centrul de Proiecte Timișoara își propune să aducă laolaltă organizațiile active din Timișoara în cadrul evenimentului-platformă Celebrarea orașului. Fiecare propunere de proiect pentru care se solicită finanțare prin programul Orașul în Mișcareva include o activitate cu public în cadrul evenimentuluiCelebrarea orașului”, care va avea loc în perioada 16-18 august.

După succesul primei ediții din 2023, Celebrarea orașuluicontinuă și în anul 2024, sub umbrela Centrului de Proiecte. Râul Bega rămâne un element de conexiune pentru diverse activități desfășurate de-a lungul său. În timp ce anul trecut, una dintre zonele activate a fost Uszoda, în acest an ne îndreptăm atenția și către Bulevardul I. C. Brătianu și către Parcul Civic și Parcul I. C. Brătianu.

Din 2021, cu sume de la bugetul local al Municipiului Timișoara, au fost finanțate, prin Centrul de Proiecte, în total 58 de programe și proiecte sportive, în valoare totală de 5.500.000 de lei.

 


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?