Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
19 februarie 2024

Lansăm programul de finanțare ce susține moștenirea Capitalei Europene a Culturii: Legacy Timișoara 2023

Călătoria europeană a Timișoarei continuă în 2024 cu un prim program de finanțare în valoare de peste șapte milioane de lei.
Foto: Adrian Anghel

Orașul inovării, al curajului și al determinării de a arăta lumii o altă față a României, una în care diversitatea culturală și libertatea de exprimare a artistică au creat o comunitate a rezilienței, a spiritului deschis și orientat spre viitor, continuă în 2024 proiectele care au scris istoria anului 2023, prin programul Legacy Timișoara 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează, luni, 19 februarie 2024, primul program de finanțare al anului 2024, Legacy Timișoara 2023 / Moștenirea Timișoara 2023, cu un buget total de 7.060.000 lei, din fonduri de la Ministerul Culturii.

Acesta este menit să susțină efectele pozitive generate în comunitate de proiecte culturale remarcabile ale anului 2023. Programul este deschis atât organizațiilor din programul Timișoara 2023, cât și inițiativelor culturale noi, care vor veni să îmbogățească programul Timișoara 2023 extins.


MX – Muzeul „Corneliu Miklosi”

„Așa cum am promis, continuăm să susținem sectorul creativ, ca o moștenire firească a anului Capitalei Culturale. Suntem la jumătatea lui februarie și deja avem un apel de proiecte la care suntem pregătiți să semnăm contractele de finanțare - este vorba de programul Școli creative, prin care ducem arta în școli și stimulăm creativitatea copiilor și a tinerilor. Iar acum lansăm un nou apel de proiecte cu care vrem să animăm spații și locuri din comunitate și să ajungem la cât mai mulți timișoreni, chiar la ei în cartier.”

– Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara

Începând de luni, 19 februarie 2024, pot aplica pentru o finanțare în cadrul programului Legacy Timișoara 2023 nu doar organizațiile care au contribuit la Programul Cultural Național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, ci și noi operatori culturali care vor să se alăture în acest an programului extins al Timișoara 2023. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor online este este 20 martie 2024, ora 16:00.

„În 2024 continuăm să celebrăm diversitatea culturală locală și europeană, dar mai ales energia civică unică a comunității timișorene. Avem încredere în comunitatea locală, căreia ne adresăm prin programul de finanțare Legacy Timișoara 2023, că va continua demersurile de dezvoltare a publicului. Ne dorim ca și prin programul de Legacy să continue demersurile de extindere a spațiilor publice destinate evenimentelor culturale și să facilităm astfel participarea culturală de proximitate – în cartiere, parcuri de cartier, piețe, școli, centre sociale.”

– Alexandra Rigler, directoarea Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara


Foto: Petru Cojocaru

Diversitatea culturală locală,care a făcut orașul Timișoara atât de efervescent în anul 2023, creșterea participării unui public internațional la evenimentele din Timișoara, creșterea participării publicului la evenimentele se vor desfășura în anul 2024 în alte locuri decât cele consacrate din centrul orașului, sunt parte dintre obiectivele specifice vizate de programul Legacy Timișoara 2023.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?