Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
8 septembrie 2023

Kaunas 2022: experiențe împărtășite

Cum arată anul care urmează celui în care orașele își celebrează Titlul de Capitală Europeană a Culturii? Orașul lituanian Kaunas – Capitală Europeană a Culturii în 2022, împărtășește din experiența sa.
European Capital of Culture Forum (7-8 septembrie 2023, Kaunas, Lituania)

Raluca Iacob (coordonatoare Power Station și monitorizare-evaluare rezultate și impact în Consiliul de Coordonare al Centrului de Proiecte) participă zilele acestea, în Lituania, la forumul dedicat evaluării impactului Programului Cultural Kaunas – Capitală Europeană a Culturii în anul 2022.


Raluca Iacob, la European Capital of Culture Forum (7-8 septembrie 2023, Kaunas, Lituania)

„Kaunas ne trimite un mesaj din viitor. La fel ca pentru Timișoara, drumul lituanienilor a însemnat o muncă susținută timp de șapte ani, după primirea veștii bune din partea juriului european. În prezent, munca echipelor extinse înseamnă oameni mai capabili să deruleze proiecte și evenimente culturale ample, apariția unor noi organizații culturale și mai mulți oameni care se mândresc cu orașul lor și pot avea inițiative culturale pentru comunitatea lor.

În 2023, proiectele emblematice crescute în ultimii ani continuă să fie susținute de administrație, organizate de diferiți actori ai comunității, iar organizația Kaunas 2022 urmează să se desființeze.

Orașul este vibrant, echipa este mulțumită de ce a reușit, iar în ultimele luni au lucrat la mai multe publicații care prezintă metodologiile pentru implicarea voluntarilor, relații comunitare și sprijinirea tinerilor.”

— Raluca Iacob

Puteți consulta un volum de mărturii despre experiența echipei Kaunas 2022 în publicația „Body of Evidence”, pentru a vedea cum a arătat povestea unui alt oraș care a trecut prin aventura Capitalei Europene a Culturii.”

Descarcă publicația "Kaunas 2022: Body of Evidence"


European Capital of Culture Forum (7-8 septembrie 2023, Kaunas, Lituania)
"Kaunas 2022. Body of Evidence"
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?