Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
6 iulie 2023

Impuls în comunitate: finanțare din bugetul local al Timișoarei, pentru proiecte comunitare

Am lansat programul de finanțare „Impuls în comunitate”, cu un buget total de 1.000.000 lei. Invităm să aplice, până pe 26 iulie, fundațiile și asociațiile active în comunitate, organizațiile culturale, de și pentru tineret, care derulează proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții în Timișoara.
Intersect.TM – „Stop risipă!” (2022)

Ediția din acest an a programului de finanțare Impuls în comunitate are trei direcții tematice, cu alocări de buget egale. Prima dintre acestea, Implicare în comunitate, vizează creșterea numărului timișoreni implicați activ în inițiative generate din comunitate, pentru o mai bună calitate a vieții în comun. Direcția tematică Tineri în comunitate are obiectivul de a încuraja inițiativa și participarea tinerilor în acțiuni care răspund la problemele orașului și la provocări globale ale societății. Cea de-a treia direcție tematică a programului de finanțare, Cultură în comunitate, este menită să finanțeze intervențiile culturale participative în oraș, prin acțiuni creative adaptate la spațiul și comunitățile orașului.

„Prin programul Impuls în comunitate acordăm atenție proiectelor care consolidează relațiile dintre oameni, promovează bunăstarea socială și contribuie la o societate mai deschisă și mai sigură pentru toți.

Acordăm o atenție deosebită inițiativelor și participării tinerilor, precum și celor care implică explorarea și adaptarea proiectelor la spațiul orașului și la situația locuitorilor, prin activare participativă, aproprierea spațiului public, inițiative de regenerare urbană și artă comunitară.

Sperăm ca proiectele pe care le vom finanța să stimuleze implicarea în comunitate, prin voluntariat, pentru toate categoriile de vârstă și din toate zonele orașului.”

— Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara

Află mai mult despre „Impuls în comunitate” 2023 >


Asociația Prin Banat – „A week for monuments” (2022) | Credit foto: Dana Bilec
Institutul Român pentru Educația Adulților – „Amintiri din viitor – Dialoguri intergeneraționale” (2022)
Asociația Casa Jakab Toffler – „Făcute în Fabric” (2022) | Credit foto: Andrei Becheru
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?