Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
22 aprilie 2024

Cultura transformă orașul: Centrul de Proiecte lansează programul „Cultura în prezent”

Centrul de Proiecte lansează programul de finanțare nerambursabilă „Cultura în prezent”, în valoare de 2.000.000 de lei, din bugetul local al Municipiului Timișoara.
Zona & | Timișoara 2023 la nesfârșit

Programul Cultura în prezent va finanța proiecte culturale care amplifică rolul culturii în dezvoltarea orașului și contribuie la consolidarea imaginii Timișoarei ca mediu propice libertății de creație și de expresie. Încurajează inovația, pune în valoare creatori și artiști și consolidează sistemul cultural local la nivel național și internațional, dar încurajează cooperarea sau coproducția locală, regională, națională și  internațională. Un alt scop este activarea spațiilor publice din oraș, inclusiv a celor periferice sau nonformale și dezvoltarea unor noi categorii de public al artei și patrimoniului care cresc calitatea vieții în oraș.

Ne dorim ca programul Cultura în prezent să continue să stimuleze efervescența culturală timișoreană. Este un program menit să pună în lumină formele de expresie contemporană, relevante pentru momentul prezent, să pună în valoare creatori și artiști locali, precum și spații publice sau neconvenționale din cartierele orașului.

– Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara

 

La fel ca toate programele lansate în anul 2024, fiecare propunere de proiect pentru care se solicită finanțare prin programul Cultura în prezent va include o activitate cu public în cadrul evenimentului Celebrarea orașului. Evenimentul continuă, sub umbrela Centrului de Proiecte, și în anul 2024, în perioada 16-18 august. 

Pot aplica la acest program de finanțare persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale/familiale, societăților comerciale sau persoanelor juridice de drept privat ori public, cu excepția persoanelor juridice de drept public aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

Înscrierea proiectelor se poate face online, până la data de 22 mai 2024, ora 16:00.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?