Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
4 martie 2022

„Cultura în prezent”, a doua sesiune de finanțare din acest an

Lansăm apelul de proiecte „Cultura în prezent” – programul de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Timișoarei pentru acțiuni, proiecte și programe culturale.
Nocturnalii 2021 (Asociația Culturală Arte-Factum)

3.000.000 de lei sunt alocați artelor vizuale, digitale și noile media; artelor spectacolului; educației în și prin cultură, intervențiilor culturale, rezidențe; promovarea culturii scrise și patrimoniu cultural.

Această sesiune de finanțare este îî vizează pe cei care fac parte din programul cultural general al orașului. Pot depune proiecte și atât operatori culturali locali, cât și cei naționali cu condiția să aducă un aport pentru comunitatea locală. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile pe care o poți solicita este de 25.000 lei pentru acțiuni, 75.000 lei pentru proiecte și 150.000 lei pentru programe culturale.

Încurajăm pe toți operatorii culturali care vor să creeze și să implementeze acțiuni, proiecte și programe culturale care au potențialul să definească identitatea culturală orașului să își depună candidatura. Pe lângă evenimente deja cunoscute pentru oraș dorim să îî sprijinim și pe debutanții care vin cu idei noi, idei care să aducă un suflu nou orașului.

Operatorii culturali pot aplica la acest apel începând de astăzi, 4 martie până în 3 aprilie ora 17:00. Rezultatele vor fi afișate în 13 aprilie. Perioada 14 aprilie – 25 aprilie este rezervată contestațiilor celor două etape de evaluare, iar în data de 26 aprilie vor fi afișate rezultatele finale.

Începând de astăzi invităm experți culturali să își depună candidatura pentru a face parte din comisiile de evaluare a ofertelor culturale înscrise. Candidații trebuie să aibă bune cunoștințe în managementul finanțărilor nerambursabile și o experiență de minimum 3 ani în implementarea proiectelor culturale și să cunoască foarte bine contextul cultural local. Data limită până când pot aplica este 24 martie.

Anului premergător celui în care orașul nostru va fi Capitală Europeană a Culturii îi este alocată suma de 23.000.000. Două sesiuni de finanțare sunt dedicate culturii, unul promovării sportului și un apel este pentru activarea comunității. Un apel specific este dedicat anului 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Aici vor fi lansate noi apeluri pentru cei care activează în domeniul cultural și care nu fac parte din Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat.

Găsiți aici toate detaliile acestui apel.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?