Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
22 noiembrie 2023

Concert live José González, în premieră absolută la Timișoara, pe scena Cinema Timiș

Centrul de Proiecte Timișoara și Cinema Timiș, cel mai nou spațiu cultural al Capitalei Culturale, redeschis și redat comunității în contextul anului cultural Timișoara 2023, îl invită în premieră absolută la Timișoara pe José González, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chitariști suedezi. Concertul José González va avea loc în data de 9 decembrie 2023, de la ora 17:00, pe scena Cinema Timiș (Piața Victoriei, nr. 7), în cadrul evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul care marchează simbolic încheierea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Accesul publicului va fi gratuit, pe bază de rezervare online, în limita locurilor disponibile.
Unul dintre cei mai în vogă chitariști ai momentului concertează în cadrul evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit.

 

 

ACTUALIZARE 23 noiembrie 2023: Biletele gratuite puse la dispoziție la concert s-au epuizat în primele 18 minute de la deschiderea rezervărilor online.

José González sărbătorește, în 2023, cu o selecție de concerte solo speciale în Europa, douăzeci de ani de la lansarea albumului său de debut, „Veneer”, vândut în peste un milion de exemplare în întreaga lume. Este greu de crezut că un album înregistrat doar cu cel mai elementar echipament, într-un apartament înghesuit din Gothenburg (Suedia), a ajuns să fie disc de platină, nu doar în Suedia, ci și în Marea Britanie și să se vândă în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume. Este și mai greu de crezut atunci când realizezi că, în afară de un scurt solo de trompetă și o ușoară intervenție de percuție, pe disc auzi doar o voce șoptită și corzile de nylon ale unei chitare acustice. Albumul „Veneer” din 2003 a fost un astfel de album, intrând în Top 10 în Marea Britanie, în parte datorită coverului piesei „Heartbeats” a trupei The Knife. Pentru a marca această lansare de referință, González revine în 2023 pe câteva scene europene, cu piese proprii și interpretări.

Accesul la concertul lui José González este gratuit, pe bază de rezervare. Rezervările pot fi făcute exclusiv online, pe site-ul eventbook.ro, începând din data de 23 noiembrie 2023, ora 10:00. Biletele rezervate sunt fără loc atribuit, iar ocuparea locurilor în sală se face în ordinea sosirii la eveniment. Rezervarea este valabilă până la ora 16:50 (ziua concertului), locurile rămase neocupate după această oră fiind redistribuite celor prezenți. Ușile Cinema Timiș se deschid de la 16:15.

„Spațiul de la Cinema Timiș este asociat în memoria timișorenilor deopotrivă cu filmul și cu muzica, iar renovarea sa a ținut cont de acest specific. Sala este complet echipată atât pentru proiecții de film, cât și pentru spectacole și concerte. Ne bucurăm să găzduim în 9 decembrie primul eveniment muzical de anvergură internațională în această sală multifuncțională recent redeschisă în inima orașului.”

Ioana Dragomirescu, coordonatoarea Cinema Timiș


Cinema Timiș

Cinema Timiș, un spațiu multifuncțional modern pentru filme, concerte și evenimente culturale, în inima orașului

Cinema Timiș este cel de-al doilea cinematograf de tradiție al orașului reabilitat de Municipiul Timișoara. Redeschis în octombrie 2023 și administrat prin Centrul de Proiecte, acesta devine un spațiu multifuncțional modern pentru proiecție filme, concerte și evenimente culturale, chiar în inima orașului. Amplasat chiar în Piața Victoriei din centrul Timișoarei, Cinema Timiș a fost construit în anii ’80 și a funcționat până în 2017 sub administrarea RADEF România Film, fiind ultima dintre sălile de tradiție ale orașului care și-a sistat activitatea. La subsolul cinematografului a funcționat îndrăgitul Club 30, cunoscut pentru concertele live și petrecerile cu muzică retro.


Cinema Timiș

„Timișoara 2023 la nesfârșit”. Călătoria continuă. Cu tine. În primul rând.

Timișoara 2023 la nesfârșit, evenimentul dedicat închiderii oficiale a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2023, în cinci locuri emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timiș, Cinema Victoria și MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”.

Evenimentul va reuni în program concerte, performance-uri, seminarii, conferințe, toate cu acces gratuit, produse de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Oferta culturală a lunii decembrie va fi completată de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timișoara 2023. Programul complet al evenimentului este publicat pe site-ul dedicat: continua.timisoara2023.eu.

Evenimentul „Timișoara 2023 la nesfârșit” este finanțat de Municipiul Timișoara și organizat de Centrul de Proiecte.
Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este susținut de:
Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Iulius Town, Linde Gaz România, Profi
Partener de mobilitate: Automobile Bavaria, MAN
Transportator aerian oficial: Tarom
Partener de conectivitate: Vodafone
Broadcaster oficial: TVR


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?