Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Urban Instances | The Good, The Bad and The TimID

Organizator
Leetucation SRL
Perioada
3 martie – 31 octombrie 2024
Suma solicitată
75.000 lei

Urban Instances: The Good, The Bad, and the TimID este un proiect care aduce împreună educația și comunitatea, desfășurându-se în unitățile de învățământ partenere, dar și în spațiul urban al Timișoarei. Proiectul dă expresie artistică urbei prin mai multe medii de exprimare vizuală, un studiu ghidat al expozițiilor timișorene și o expoziție finală.

Secțiunile proiectului – The Good (pictură urbană), The Bad (camera obscură) și The TimID (fotografie urbană) –  concepute cu scopul de a acoperi lacunele educaționale și de identitate comunitară în/din domeniul artelor vizuale.

Pictura urbană, coordonată de Ștefan Curelici, transformă peisajele urbane în adevărate săli de clasă, construind o legătură mai profundă între elevi și mediul lor. Camera obscură a Claudiei Bucsai construiește dispozitive tip pinhole, un angajament intim cu developarea fotografică, îmbunătățind competențele tehnice și perspectivele istorice. Lect.univ.dr. Mădălin Marienuț îi va ghida pe elevi în domeniul fotografiei urbane, îmbinând tehnologia cu expresia artistică a identității citadine.


Distribuie
Este utilă această pagină?