Centrul de Proiecte
Timișoara
Tineret

UniHack | Proiect internațional educațional IT&C de tip hackathon pentru elevi și studenți

Perioada
7 noiembrie-10 noimebrie 2024
Suma solicitată
86,050 lei

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare  propune proiectul internațional educațional UniHack din domeniul IT&C de tip hackathon, dedicat elevilor și studenților. Organizatorii doresc să încurajeze implicarea activă a tinerilor dezvoltând soluții tehnice la probleme cu care comunitatea  se confruntă. Într-un cadru ofertant și incluziv, sub îndrumarea unor mentori și a ONG-uri din domeniu, participanții vor avea 48 de ore la dispoziție să dezvolte soluții pentru îmbunătățirea unor aspecte precum incluziunea socială, educația, ecologizarea, sănătatea și digitalizarea proceselor administrației locale.

Proiectul va avea și o activitate deschisă publicului din Timișoara cu scopul de crește nivelul de conștientizare a problemelor din comunitate prin colectarea și explorarea ideilor care vor fi dezbătute în cadrul unei conferințe de către persoane cu experiență din domeniul guvernamental și neguvernamental, deschisă către public. Pe parcursul a 48 de ore, participanții vor avea ocazia să dezvolte inițiative ce pot răspunde problemelor comunității locale din Timișoara. Proiectele vor fi evaluate de către jurați și ONG-urile partenere, urmând să se stabilească o ierarhizare a acestora în funcție de criterii prestabilite. Ulterior, proiectele care au potențial de a fi sustenabile vor fi implementate în comunitate cu ajutorul ONG-urilor și acceleratoarelor de start-up-uri.

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este o organizație studențească de tineret, constituită prin libera asociere a studenților din facultatea mai sus numită. Scopul asociației asumat prin statut este acela de a reprezenta intereselor comune ale studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și stimularea participării acestora la actul educațional și la viața socială, economică și culturală în vederea susținerii drepturilor și revendicărilor acestora în limita prevederilor legale. Pe parcursul celor 34 de ani de existență, Liga AC s-a remarcat prin numeroase inițiative inovatoare construite pentru a adresa o nevoie a studenților pe care îi reprezintă. De la festivalul
internațional cultural ISWinT (International Student Week in Timișoara ) aflat la a XXX-a ediție, ce are ca scop lărgirea orizonturilor studenților implicați prin aclimatizarea și interacțiunea susținută atât formală cât și informală dintre aceștia; până la programe tehnice precum iTEC (IT Engineering Contest), concurs național axat pe tehnologii iT adresat studenților și elevilor interesați să continue în domeniu; precum și programe menite să faciliteze tranziția de la mediul academic la cel profesional, anume, proiectul Liga AC LABS, inițiativă prin care cu ajutorul partenerilor din mediul privat se oferă studenților participanți laboratoare aplicate pe tehnologii folosite în industrie care au un caracter complementar cunoștințelor academice tradiționale.
Adițional implicării în activități și proiecte de tineret, Liga AC are un caracter profund civic și participativ în procesele orașului. Fie prin implicarea în cadrul structurilor guvernamentale și non-guvernamentale destinate tinerilor, fie prin militarea directă și transmiterea de propuneri de îmbunătățire a experienței tinerilor în Timișoara.


Distribuie
Este utilă această pagină?