Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Understanding Alternate Realities

Perioada
iulie - noiembrie 2022
Suma solicitată
24.845 lei

UNDERSTANDING ALTERNATE REALITIES propune  o serie de ateliere educaționale destinate elevilor, studenților,  absolvenților unei facultăți de arte plastice sau informatică, precum și tuturor iubitorilor de new media  art. Totodată inițiativa dorește să stimuleze scena locală de artă oferindu-i un context nou pentru  expunere și diseminare. Scopul este și acela de a descoperi și stimula talente care inovează în  domeniile artistic, cultural, științific precum și educațional. Noile media joacă un rol cheie în reîmprospătarea conceptului de artă precum și a manifestărilor sale  iar această ofertă culturală își dorește să stabilească noi oportunități pentru proiecte artistice ce pot fi  afișate ulterior într-un context creativ colectiv mult mai larg prin expunerea publicului la noi formate  de evenimente în care arta contemporană poate fi savurată într-un mod interactiv depășind în acest  fel modelul/modul standard de prezentare al lucrărilor artistice.  

 Seria de ateliere își propune să introducă publicul țintă în universul new media art prin  prezentarea unor instrumente, tehnici precum și a unor metode de lucru de bază, dar și a principiilor esențiale în producția unor lucrări de acest tip. Bunurile culturale rezultate în urma desfășurării acestei  serii de ateliere constă în realizarea unor lucrări de new media art create de participanți împreună cu  mentorii acestor ateliere. Toate aceste ateliere vor fi mentorate de specialiști locali: artiști vizuali,  producători de sunet și coloane sonore. Diseminarea bunurilor culturale rezultate în urma implementării ofertei culturale se va face prin  parteneri, online pe diferite canale de social media, de distribuție al conținutului video, precum și la  festivaluri de profil. Electronic Resistance face parte, începând cu anul 2013 din echipa de organizare a  festivalului de film de scurt-metraj Timishort Film Festival, având principalul rol în concepția și  realizarea mijloacelor de promovare în media tipărită, dar și în mediul online. Compania are un istoric bogat în colaborări cu diverși actori culturali atât din Timișoara, cât și din  România sau din Uniunea Europeană, fiind implicată în trecut ca și organizator al atelierului de  animație de tip stop-cadru cu numele “Scuba Motion” din cadrul evenimentului “Noaptea Agențiilor”  ediția 2015.

Seria de ateliere se evidențiază prin spectrul larg de tehnici prezentate, fie că este vorba de tehnici de  tip analogic sau digital, dar și prin interesul constant pe care acest tip de lucrări îl generează în rândul  publicului. Seria de ateliere va urmări întregul proces de dezvoltare a unei instalații multimedia. Diseminarea bunurilor culturale rezultate în urma implementării ofertei culturale se va face online pe  diferite canale de social media, de distribuție al conținutului video, precum și la festivaluri de profil. Impactul noilor media asupra societății este imens, un rezultat direct fiind modul diferit și rapid în care  se comunică precum și apariția unor noi domenii de activitate emergente. Noile media fac parte din  cotidian iar impactul lor asupra diferitelor aspecte ale comunicării nu mai poate fi ignorat.


Distribuie
Este utilă această pagină?