Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Umor de peste Prut I Zebra Show, prima trupă de comedie din Republica Moldova

Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
15.750 lei

Umor de peste Prut este un proiect care își propune să facă cunoscut chiar umorul de peste Prut. Asociația Inițiativa aduce pentru prima dată trupa de comedie Zebra Show din Republica Moldova, pentru a promova și valoriza comedia din Moldova și artiștii care o crează. Un spectacol pentru toți cei care vor să descopere o trupă din Republica Moldova. Chiar și în cndițiile unui spectacol de comedie, asigurăm publicul că trupa promovează incluziunea, diversitatea şi toleranța față de fiecare om ce va fi prezent la evenimentul nostru. 

Scopul acestui proiect este promovarea culturii și umorului basarabean la Timișoara care este capitala culturală a Europei în 2023. Astfel, pe 17 februarie, prima trupă de umor din Republica Moldova vine la Timișoara cu un show numit Umor de peste Prut pentru a împărtăși cu publicul nostru o bucățică din umorul din Republica Moldova. Obiectivul se rezumă la internaționalizarea prin artă și cultură a orașelor Timișoara și Chișinău. 

Timișoara este denumită pe drept un oraș multicultural, un oraș în care oamenii de diferite naționalități se  pot afirma și pot petrece frumos timpul împreună. Dincolo de genul de spectacol, o trupă de comedie poate fi un promotor  puternic pentru înțelegerea schimbărilor sociale  și politice, pentru activismului social. Comedia este un limbaj universal care poate depăși barierele culturale și  lingvistice. 


Distribuie
Este utilă această pagină?