Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Treasure of Timișoara

Perioada
august - octombrie 2022
Suma solicitată
65.605 lei

Treasure of Timișoara. Trecem pe lângă o clădire, o statuie, o piață și nu știm absolut nimic despre ea, nu știm ce povești ascunde și ce importanță a jucat în istoria  orașului. Împreună putem să ridicăm aura de mister care le acoperă istoria și să le arătăm oamenilor așa cum sunt ele, cu istoria și măreția lor. Treasure of Timișoara este un proiect care propune construirea cadrului în care participanții pot explora  Timișoara și descoperi patrimoniului cultural al orașului într-un mod inedit și inovator. Metoda de bază  folosită în cadrul proiectului este Treasure Hunt, prin care participanții vor parcurge un traseu pe care îl vor  descoperi pas cu pas, vor primi materiale de prezentare a patrimoniului cultural, le vor analiza, vor primi  indicii, vor accepta provocări urbane, vor răspunde la ghicitori tematice și vor rezolva puzzle-uri care să îi  ghideze în aventura lor de explorare a orașului. 

Proiectul va fi o vânătoare de obiective istorice de patrimoniu despre care vor afla informații, dar și  legende urbane autohtone. Astfel dezvoltăm contextul în care cunoașterea patrimoniului cultural material  va fi mult mai interactivă, iar beneficiarii vor fi puși în postura de a studia materialele de prezentare  primite, de a le analiza și de a se raporta într-un mod activ la acestea. Activitățile din cadrul proiectului îmbinăm descoperirea patrimoniului cultural material cu distracția,  explorarea orașului cu interacțiunea cu personaje, dar și analizarea materialelor de prezentare cu jocurile  logice și gândirea critică. Cele 6 evenimente vor avea la bază 3 trasee (2 evenimente pentru fiecare traseu),  acestea fiind concepute în jurul cartierelor Iosefin, Elisabetin, respectiv Fabric. Grupul țintă este format din  persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 45 de ani. Proiectul va însuma 6 evenimente și 150 de beneficiari  direcți și 11000 de beneficiari indirecți. 

Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională este un ONG înființat în anul 2017, a desfășurat o serie de proiecte culturale și pentru tineri. Obiectivele principale ale asociației sunt dezvoltarea personală și profesională a elevilor, studenților, tinerilor și adulților și promovarea patrimoniului cultural local.  CDPP a desfășurat în ultimii ani mai multe activități legate de promovarea patrimoniului cultural din  județul Timiș, proiecte prin finanțări locale și naționale în vederea promovării Patrimoniului Cultural  Material: Fun City Tour - 2020, Culture Tour Timișoara - 2020, TimCulture - 2020 și 2021 (Treasure of Villages  Edition), Descoperim prin Treasure Hunt - 2021. 


Distribuie
Este utilă această pagină?