Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Treasure of Timișoara | Ediția a III-a

Perioada
15 august-30 octombrie 2024
Finanțat prin
Suma solicitată
94.505 lei

Treasure of Timișoara se află la a treia ediție și se va desfășura în cartierele Iosefin, Elisabetin și Fabric. Scopul este promovarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Proiectul este organizat de Asociația CDPP în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș și Asociația Lindenfeld. Atât ca localnici, cât și ca turiști, ni se întâmplă adesea să trecem pe lângă o clădire, o statuie, o piață și să nu știm nimic despre istoria lor, ce povești ascund și ce importanță a jucat în istoria orașului.

Proiectul este despre construirea unui cadru în care participanții pot descoperi patrimoniului cultural al orașului într-un mod inedit. Metodele folosite în cadrul proiectului sunt Treasure Hunt și History Box, prin intermediul cărora participanții vor parcurge un traseu, vor primi materiale de prezentare pe care le vor analiza, vor primi indicii, vor accepta provocări urbane, și vor rezolva puzzle-uri care să îi ghideze în aventura de explorarea patrimoniului. Cunoașterea patrimoniului cultural va fi mult mai interactivă, iar beneficiarii vor fi puși în postura de a studia materialele de prezentare primite, raportându-se într-un mod activ la acestea. Anul acesta, o metodă - History Box, precum mărirea numărul de activități și a numărului de participanți direcți.

Asociația CDPP - Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională este un ONG înființat în anul 2017. A desfășurat o serie de proiecte culturale și pentru tineri. Obiectivele asociației sunt dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și adulților și promovarea patrimoniului
cultural. Ca experiență specifică pentru acest proiect, Asociația CDPP a desfășurat în ultimii ani mai multe proiecte și activități legate de promovarea patrimoniului cultural din mai multe județe precum Buzău, Sibiu, Dolj, Iași, dar mai ales Timiș.


Distribuie
Este utilă această pagină?