Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Timișoara la înălțime | Campionat de escaladă sportivă

Perioada
iunie-octombrie 2024
Suma solicitată
124.839 lei

Clubul Sportiv One Move are ca misiune dezvoltarea și promovarea escaladei sportive în Timișoara, ca sport de masă, dar și ca sport de performanță. În cadrul proiectului, clubul va implementa un număr de activități interconectate cu impact atât pentru sportivii amatori și profesioniști, cât și pentru publicul larg. Escaladă în școli, perete de escaladă mobil: în cadrul acestei activități va fi echipat un perete de escaladă mobil care va fi transportat și amplasat pe terenul de sport din cadrul a 4 școli (Școala Babel, Liceul Béla Bartók, Waldorf, British School). Aproximativ un număr de 1200 de copii și tineri vor avea acces gratuit la acest sport. În cadrul competiției-eveniment, un perete de escaladă mobil va fi amplasat în spațiul public, respectiv în 4 parcuri din Timișoara care vor deveni locul de accesibilizare și promovare a escaladei ca sport pentru toți. Cetățeni ai Timișoarei, de toate vârstele, copii și tineri vor avea posibilitatea de a se cățăra sub îndrumarea instructorilor One Move.

În cadrul proiectului, va fi desfășurată o campanie pentru descoperirea și selecția copiilor talentați. Școlile și parcurile vor reprezenta locuri de interes pentru a identifica copii și tineri talentați care doresc să practice escalada în cadrul clubului. Vor fi selectați cei care răspund criteriilor stabilite de instructorii One Move, care dovedesc că au potențial sportiv și o conduită în acord cu principiile clubului One Move: perseverență, performanță și bun simț. Va fi organizat un cantonament pentru echipa de copii și juniori CS One Move la Târgu Mureș. Perioada de cantonament are ca scop desfășurarea activităților de pregătire specifice - antrenamente care să susțină creșterea performanțelor sportive a echipei de copii și juniori pentru obținerea de rezultate cât mai bune la cea de-a 4-a etapă a Cupei României la Escaladă dificultate și Escalada viteză care va fi găzduită și organizată la Timișoara. Vor fi pregătite și prezentate în cadrul clubului, seri de video-proiecții de filme motivaționale, care să inspire precum The wall. Climb for gold, interviuri cu sportivi cățărători emblematici - Jan Hojer, Adam Ondra, Alex Honnold, Janja Garnbret, Magnus Midtbø ș.a.

Asociația Clubul Sportiv One Move este dedicată promovării și dezvoltării escaladei sportive și bouldering-ului în Timișoara și în întreaga regiune. Scopul este de a oferi oportunități de practicare a acestor sporturi pentru o gamă largă de persoane, de la copii și adolescenți până la adulți. Clubul sportiv are o experiență bogată în derularea de proiecte și activități în domeniul sportiv, inclusiv organizarea de competiții, tabere de antrenament și evenimente comunitare. One Move a colaborat cu diverse școli, cluburi sportive și autorități locale pentru a promova activitățile sportive oferite. Clubul contribuie prin crearea unor spații de socializare și activități recreative pentru comunitate, promovând un stil de viață sănătos și activ, fiind implicat în proiecte educaționale și de voluntariat pentru a încuraja implicarea civică și responsabilitatea socială în rândul membrilor noștri și al comunității în ansamblu. Sportivii clubului au obținut medalii la competiții oficiale organizate de Federația Română de Alpinism și Escaladă, la competiții internaționale și competiții private în 2023. Federația Română de Alpinism și Escaladă a desemnat Asociația Clubul Sportiv One Move drept Clubul anului la Escaladă Sportivă pe anul 2023.

 


Distribuie
Este utilă această pagină?