Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Timișoara Jazz Festival - ediția XII

Perioada
octombrie - noiembrie 2022
Suma solicitată
350.000 lei

Timișoara Jazz Festival își propune și în acest an să creeze acel spațiu și timp dense în evenimente  și artiști de valoare de pe scena de jazz internațională, națională și locală cu care am obișnuit publicul  de jazz din oraș și regiune și recucerirea prin activități educațive și intervenții de mediere culturală, a unor publicuri noi, în special generația tânără. Capitalizam și în acest an pe ceea ce ne-am propus  întotdeauna – aducerea împreună a unor vedete de mare valoare ale scenei modiale și ale marilor  vedete ale României, cu atenție deosebită pe scena locală, susținerea artiștilor și trupelor emergente,  co-producția de muzică și întregistrări și sprijinirea industiei creative și a celei de turism cultural și  ospitalitate din Timișoara și Regiune.

Timișoara Jazz Festival - ediția XII-a înseamnă 10 zile de muzică și evenimente conexe de calitate, 30  de concerte open to all, cu minim 3 concerte in fiecare seara pe scena principala, 2 concerte cu iz  simfo-jazz în Biserica Milenium si in Biserica reformata Mileniul Nou, cel putin un work-shop cu tinerii  muzicieni, in diminetile festivalului, sustinute la Universitatea de Vest din Timisoara și numeroase alte  experiențe construite pentru public cunoscător și public nou în despre și în jurul muzicii jazz și a  Festivalului. 200+ de artiști membrii în formațiile care vor urca pe  scena de la Timisoara, 50 de experți  – muzicieni, artiști, critici, cercetători, oameni de cultură și teoreticieni ai muzicii care participă la  program în ansamblul lui, 1 târg de viniluri, 25 de tineri care fac internship și job-shadowing pe  perioada proiectului, în echipa de organizare și care își vor consolida abilitățile de a lucra profesionist  într-o echipă, 100 de membri ai comunității locale (afaceri mici) care activează în industria  ospitalității din zonă care vor avea o sursă suplimentară de clienți și venit, 15 afaceri mici din sectorul  cultural creativ (sceno-tehnică, producție materiale vizuale foto-video, etc) implicați în producția  festivalului. 

Consumatorii de Jazz ascultă posturi de radio străine, posturile Mezzo, Arte sau propria discografie. În  realitate, la nivel mondial, jazz-ul este mainstream, face parte din normal. Sunt sute de mari festivaluri  comerciale (la fel ca marile festivaluri de rock), luate cu asalt de iubitorii genului. Sunt nenumărate posturi  de radio, canale pe internet, care oferă o sumedenie de ramuri ale jazz-ului: de la clasic jazz, latin jazz,  smooth jazz, contemporan jazz, fusion jazz, funky, vocal-intrumental jazz, old school, new school jazz şi  multe altele. 


Distribuie
Este utilă această pagină?