Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Timișoara All Around

Perioada
mai-noiembrie 2024
Finanțat prin
Suma solicitată
45.495 lei

Timișoara este un oraș cu o bogată viață culturală și tradiție artistică, însă evenimentele și activitățile culturale sunt concentrate în zona centrală a Timișoarei. Programul național Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii a schimbat paradigma și extins aria de desfășurare a evenimentelor culturale și în afara centrului orașului, în cartiere.  Această schimbare trebuie consolidată. Timișoara All Around este un proiect care își propune să contribuie la creșterea ofertei de evenimente culturale în cartierele istorice ale Timișoarei - în Iosefin, Elisabetin, Fabric, Mehala și Freidorf.  Pe de o parte evenimentele, pe de altă parte, locuitorii din aceste cartiere să devină consumatori de cultură, devenind conștienți de bogăția patrimoniului material și imaterial din comunitățile lor.

Proiectul Timisoara All Around va organiza activități culturale diverse precum tururi ghidate, expoziții de fotografie, concurs de povestiri, ateliere de pictură, scris, feronerie, interviuri video cu localnici realizate în cartierele istorice ale Timișoarei. Dincolo de evenimentele propiu-zise, scopul este de a dezvolta accesul la cultură pentru un public cât mai divers, pentru consolidarea incluziunii sociale a diverselor categorii sociale.

SC Obiectiv Creativ SRL are ca scop principal derularea de servicii și activități culturale și educaționale în Timișoara. De la înființarea firmei în anul 2016, Obieciv Creativ a derulat diverse activități culturale în Timișoara precum servicii de fotografie pentru diverse evenimente socio-culturale, tururi ghidate în toate cartierele istorice ale Timișoarei pentru adulți cât și pentru copii de la diverse școli în cadrul Școlii Altfel, expoziții de fotografie individuale și colective, lansări de carte, ateliere de scriere creativă, ateliere de fotografie, ateliere creative de art-therapy, reportaje despre Timișoara, proiecte fotografice care promovează patrimoniul Timișoarei. Obiectiv Creativ a colaborat cu diverse instituții și ONG-uri din Timișoara (Alergotura, Prin Banat, Fundația Comunitară, LOGS, MISC, Artouching, Institutul Francez Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara, Timișoara Gospel Project, Asociatia De-a arhitectura, etc).


Distribuie
Este utilă această pagină?