Proiectul propus în cadrul Bursei Energie! de Claudia Bucsai este ca 24 de persoane cu vârste diferite și preocupări diferite să primească un aparat de fotografiat pe film de unică folosință și să își documenteze cele 24 de ore din viața lor activă. Oamenii vor fi aleși fie la evenimente culturale: la filarmonică, la cinema, teatru sau la vernisaje fie în spații de zi cu zi cotidiene: piața Badea Cârțan, zona Traian, gara sau stații ale mijloacelor de transport în comun. Criteriul de selecție este diversitatea. Scopul proiectului este de a educa vizual publicul și de a le oferi dreptul de a se exprima liber și creativ prin intermediul fotografiei analogice.
Pentru Claudia Bucsai, actul cultural și artistic vine în întâmpinarea nevoilor locuitorilor. Proiectul este autentic și va conține viziunea sinceră a fiecărui participant deoarece fotografia analogică nu permite ștergerea imediată sau alterarea imaginii, iar autorii își vor vedea cadrele după developare și scanare digitală. Rezultatul va fi un clip de promovare al orașului prin viziunea locuitorilor săi, un text/ articol scris de Claudia Bucsai care va însoți materialul video și care va prezenta concluziile acestei cercetări, un jurnal al întregului proiect și mărturiile participanților pentru a vedea cum s-au simțit în acest rol de observatori asumați și fotografi, dar și Facebook, Instagram și Tiktok dedicate proiectului, fotografii din proiect, arhiva fotografiilor și analiza lucrărilor în scris.
Claudia Bucsai a finalizat Școala Doctorală din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Domeniul fundamental: Filologie; Limba și literatură Engleză, coordonator Lect. dr. Percec Dana. Are o experiență în predare, dar și cu o afinitate pentru proiecte educaționale și artistice, situându-se la interferența acestor domenii. Pasionată de fotografie, Claudia a coordonat și implementat proiectul Bana(R)t: Promotori ai culturii, un program educativ de mediere culturală și a organizat expoziția de fotografie aferentă la Timișoara și la Muzeul Presei Sever Bocu din Jimbolia. A coordonat programul de mediere al expoziției Turn Signal- Design is not a Dashboard, expoziție organizată de Faber și Universitatea Politehnica din Timișoara. În paralel a fost mediator al expoziției Brâncuși: surse românești și perspective universale. În 2023 a mediat expoziția Corpul Imposibil - Adrian Ghenie, dar și expozițiile din cadrul Bienalei Art Encounters My Rhino is not a Myth. Pe partea de educație non-formală, Claudia Bucsai a organizat și coordonat ateliere de fotografie (analogică și digitală) însă a început activitatea cu ateliere de incluziune socială prin fotografie adresate tinerilor. A absolvit un training de Antreprenoriat Creativ prin programul de Cooperare Transfrontalier Romania-Serbia Interreg IPA și aplică în viața de zi cu zi același principiu ca în fotografie și anume caută potențialul narativ și creativ al fiecărui moment.