Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Te invităm la CultCunoaștere

Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
5.000 lei

Te invităm la CultCunoaștere - proiect al Teatrului Magic Oz își propune să prezinte două spectacole de teatru de animație, într-un cartier al municipiului Timișoara. Cartierul vizat este Fratelia unde se află Școala Gimnazială nr. 15. Două spectacole diferite, spectacole aflate în repertoriul curent al teatrului. Un spectacol pentru ciclul primar și un spectacol pentru ciclul gimnazial. Scopul este familiarizarea publicului cu această artă a spectacolului - spectacol cu marionete.  Acest gen de spectacol este și educațional pentru copii, le poate deschide apetitul pentru teatru, dar și pot îi poate ajuta să relaționeze. 

Trupa de teatru Magic Oz din Timișoara, înființată în anul 2012, este o trupa de teatru  independent, formată din doi actori profesioniști Hriscu Ramona Ligi și Ligi Valentin, absolventi ai  Universitatii de Arte George Enescu din Iași, secția Arta actorului mănuitor de păpuși și marionete cu  dublă specializare, fiind și membrii UNITER. Obiectivul proiectului este redescoperirea sau descoperire a importanței actului artistic în buna dezvoltare și creștere a copilului prin expunerea copiilor la speactacole prezentate de artiști locali. Cu o prezență constantă de 10 ani pe scena culturală locală ne identificăm cu Timișoara și pe cale de consecință, cu programul cultural de deschidere a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.  

Se vor organiza două spectacole, într-o singură zi, la Școala Gimnazială nr.15, cu acces liber. În școala  unde vor avea loc spectacolele studiază elevi de etnie romă. Spectacolele vor fi  oferite ca un preambul și o invitație la activitățile culturale care se vor desfășura anul acesta în Timișoara.  Pentru a facilita accesul unui cât mai mare număr de spectatori, spectacolele vor fi oferite cu titlu  gratuit pentru elevii din școala aflată în cartierul ales de noi. 


Distribuie
Este utilă această pagină?