Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

TakeOver

Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
49.425 lei

TakeOver este manifestul studenților din Timișoara de a celebra titlul de Capitală Europeană a Culturii. Organizat de Liga AC împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara și Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică, proiectul își propune să activeze 3 spații ale universității, în cartierul Elisabetin, timp de o noapte, într-un mod nespecific acestor locații. Cu prea puține acțiuni culturale care să li se adreseze în mod direct și fiind parte din categoria de vârstă cu cel mai mic consum cultural din România, studenții sunt angrenați într-un mod atractiv pentru ei, invitați să dea viață campusului universitar și să cunoască locurile care, pe tot parcursul anului, vor găzdui evenimente parte din programul de Capitală Culturală. 

Sub forma a 3 petreceri cu genuri diferite de muzică, care vor reuni artiști naționali, internaționali și studenți care vor să își valorifice talentul, campusul UPT se deschide pentru tot orașul și devine epicentrul sărbătorii studențești. Holul Facultății de Mecanică, un amfiteatru al Facultății de Arhitectură și viitorul Centru de Robotică al UPT vor forma în seara de 18 februarie 2023 un traseu al genurilor muzicale, al distracției, al sărbătorii, dar și al conexiunii, al comunității, al toleranței și al exprimării libere. Prin intermediul proiectului ne dorim ca studenții Timișoarei să se simtă o parte integrată a programului. Capitalei Culturale, a comunității locale, să își asume participarea la evenimente culturale pe tot parcursul anului și ulterior, și să fie motivați să devină motorul economic care va duce orașul mai departe. 

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) reprezintă interesele  studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, implicându-se activ în viața socio-culturală a  orașului și organizând proiecte relevante ce acoperă diverse sfere de activitate. Organizația se remarcă prin acțiunile și proiectele demarate anual, printre care regăsim,  International  Student Week in Timișoara (ISWinT) care este cel mai vechi proiect organizat de Liga AC atât pentru  studenți din toată lumea, cât și pentru publicul timișorean, fiind unic în România. Începând din anul  1994 până în prezent, Timișoara a găzduit peste 3000 de studenți din toate colțurile lumii pentru a crea  un mediu prolific dezvoltării personale și culturale a acestora. De-a lungul timpului, proiectul s-a  bucurat de patronajul Guvernului României, patronajul Comisiei Naționale a României pentru  UNESCO, respectiv patronajul Parlamentului European, prin acestea, instituțiile atestă importanța  acestui eveniment ce abordează teme educaționale și culturale în rândul tinerilor. 


Distribuie
Este utilă această pagină?