Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Sunlight Theatre | Performative Dialogues II

Perioada
septembrie-noiembrie 2024
Finanțat prin
Suma solicitată
99.810 lei

Sunlight Theatre | Performative Dialogues II este un proiect manifest dedicat reconstrucției și creșterii școlii de teatru timișorene, prin racordarea la contexte europene și naționale. Un alt obiectiv care derivă din primul enunțat este creșterea și consolidarea  publicului interesat de teatru. Sunlight Theatre este un festival de teatru și arte performative făcut de tineri, pentru tineri, dar și pentru întreaga comunitate. În ediția de anul acesta, propune spectacole de teatru în spații convenționale și neconvenționale, spectacole ale elevilor și studenților din toată țara și din străinătate, selectate în urma unui apel deschis. De asemenea, în urma propunerile primite din partea școlilor ucrainene de teatru va fi selectat un spectacol care va fi prezentat în cadrul Sunlight Theatre de anul acesta.

Artmedia își propune să aducă minoritatea ucraineană la teatru, fiind unul dintre obiectivele organizație. și anume de a fi inclusivi. Artmedia se adresează tinerilor pasionați de teatru, elevi sau studenți, pe care dorește să îi formeze prin programe de mentorat oferit de actori, regizori și scenografi consacrați este o componentă care arată orientarea proiectului spre viitor, spre dezvoltarea sustenabilă a teatrului timișorean și românesc. În cadrul proiectului vor fi organizate ateliere și masterclass-uri pentru tineri. În aceeași direcție se încadrează și dezbaterea care încheie proiectul în cadrul căreia vor fi puse în discuție necesitatea, dar și potențialul de creștere a sectorului de teatru independent. Sunlight Theatre a reușit de când ființează ca pe lângă spectacole să ofere oportunități de formare pentru cel puțin 300 de tineri din Timișoara, din țară și din străinătate, și să pună bazele colaborării cu școli de teatru din țară și din afară. Sunlight Theatre este recunoscut la nivel național ca o platformă care sprijină și susține tinerii actori.

Fundația Culturală Artmedia a fost înființată în anul 1992 este o instituție culturală privată. Ca obiective urmărește stimularea și promovarea valorilor culturale locale, naționale și universale. Fundația are ca scop principal promovarea artelor spectacolului. Este prima organizație
neguvernamentală din domeniul managementului artistic teatral din zona de vest care a deschis porțile teatrelor de stat din Timișoara pentru producții naționale și internaționale, în regim privat. În cei 31 de ani de activitate, Artmedia a organizat spectacole în regiunea de Vest, turnee din străinătate, cafenele teatral-artistice, evenimente culturale de premiere a olimpicilor și spectacole caritabile. Printre cele mai recente proiecte ale Fundației Culturale Artmedia se numără și Sunlight Theatre.


Distribuie
Este utilă această pagină?