Proiectul Sunlight Theatre ediția a III-a este un festival de teatru și arte performative făcut de tineri, pentru tineri, dar și pentru comunitate, incluzând spectacole de teatru în spații convenționale și neconvenționale, precum și în spațiul public (19 spectacole ale elevilor și studenților din toată țara și din străinătate). Formarea elevilor și studenților prin mentorat oferit de actori, regizori și scenografi consacrați este o componentă care arată orientarea proiectului spre viitor, spre dezvoltarea sustenabilă a teatrului timișorean și românesc (sunt organizate 4 ateliere și 5 masterclass-uri). În aceeași direcție se încadrează și dezbaterea prin care sunt puse în discuție necesitatea, dar și potențialul de creștere a sectorului de teatru independent. Nu în ultimul rând, proiectul este unul care se adresează comunității, prin implicarea părinților și copiilor în activități de dramaterapie, susținute de studenți și mentori, în 4 cartiere timișorene.
Sunlight Theatre este un eveniment cultural cu aer proaspăt, care timp de 2 săptămâni cucerește Timișoara, prin spectacole și prin activarea comunitară pe care o realizează cei 180 de tineri pasionați de teatru, reuniți în orașul de pe Bega. Fundația Culturală Artmedia, înființată în anul 1992, este o instituție culturală privată care are ca obiective generale stimularea și promovarea valorilor culturale locale, naționale și universale. Fundația are ca scop principal promovarea artelor spectacolului. Este prima organizație neguvernamentală din domeniul managementului artistic teatral din zona de vest, care a deschis porțile teatrelor de stat din Timișoara pentru producții naționale și internaționale, în regim privat, pentru pasionații de cultură și teatru.
Fundația Culturală Artmedia înființată în anul 1992, este o instituție culturală privată care are ca obiective generale stimularea și promovarea valorilor culturale locale, naționale și universale. Fundația are ca scop principal promovarea artelor spectacolului. Este prima organizație neguvernamentală din domeniul managementului artistic teatral din zona de vest, care a deschis porțile teatrelor de stat din Timișoara pentru producții naționale și internaționale, în regim privat, pentru pasionații de cultură și teatru. Sunlight Theatre Festival Ediția II a venit cu o perspectivă multiculturală prin prezentarea unor spectacole consacrate ale etniilor conlocuitoare zonei Banatului (român, maghiar, german, sârbesc și evreiesc). Timp de 7 seri au avut loc 18 spectacole de teatru în aer liber și în spații tradiționale, destinate teatrului. Conceptul Sunlight Theatre este valorificărea energiei tinerilor, a viziunii artistice a acestora, poate încă nematurată, dar o viziune care pot fi un catalizator pentru viitorul teatrului românesc. Sunlight Theatre transferă responsabilitatea de a crea conținut teatral nou tinerei generații, care aduce în proiect 11 spectacole proaspete ale studenților absolvenți din facultățile de teatru din țară, dar și creează 8 spectacole colaborative în cadrul festivalului.