Startup Survivor | Mix & Match este un program educațional de antreprenoriat gratuit, adresat tinerilor. Aflat deja la a 14 a ediție, principalul scop este de a face educație antreprenorială practică, în special de a educa tineri cu vârsta între 16 și 35 de ani, interesați de ideea de a avea propria afacere. Ediția 2024 introduce un format cu program de weekend care se va desfășura pe parcursul a două luni jumătate, în diferite cartiere din oraș (Iosefin, Elisabetin, Fabric). Programul va avea și o secțiune pentru femei (Survivor pentru femei subliniază empowerment-ul feminin și oferă o platformă dedicată pentru a celebra și discuta despre provocările și realizările specifice femeilor) și o alta doar pentru studenții elevii din organizații de tineret.
Programul educațional a fost conceput pentru a transmite informații structurate despre ce presupune dezvoltarea unor idei de afaceri de tip start-up, cu focus pe validarea acestora prin utilizarea metodologiei Lean Start-up. Activitățile se desfășoară într-un cadru informal, încurajând interacțiunea participanților cu antreprenori și specialiști din diverse medii. În plus față de evenimentul principal, organizatorii au conceput și un plan pentru dezvoltarea unui sistem de învățare online (LMS) pe site-ul startupsurvivor.ro. Acesta va oferi tinerilor din Timișoara și din afara orașului posibilitatea de a participa la programul Startup Survivor | Mix & Match. Pe site, vor putea fi consultate cursuri în format video de 10-15 minute pentru fiecare workshop, materiale teoretice, exemple practice și teste scurte pentru a verifica înțelegerea subiectului. Platforma este construită cu scopul de a ajunge la cât mai mulți tineri, oferind multiple oportunități în zona de antreprenoriat și academică.
Asociația Learn, Build and Share a fost fondată de Andrei Firoiu, Adrian Pica și Andrei Munteanu, care sunt de asemenea creatorii Cowork Timișoara, GranulaR Coffee și Timișoara Startups. Programul Startup Survivor este condus de către voluntari dedicați pasionați de sprijinirea tinerilor în dezvoltarea abilităților antreprenoriale. Prin această inițiativă, asociația implică studenții în organizarea și conducerea programele concepute oferindu-le oportunitatea să învețe și să se implice în organizarea și gestionarea evenimentelor de acest gen. Tinerii dobândesc experiență practică în domeniul antreprenoriatului și dezvoltă competențe esențiale în conducerea și coordonarea proiectelor educaționale și antreprenoriale. Asociația a fost înființată în anul 2015 și are ca scop principal organizarea de activități și evenimente educaționale și antreprenoriale pentru a implica activ tinerii în comunitate.
Prin crearea unui mediu prielnic pentru studenții din toate campusurile universitare din Timișoara, asociația a dezvoltat parteneriate solide cu organizațiile studențești din facultăți, menținând astfel o legătură strânsă cu comunitatea acestora. De asemenea, prin implicarea universităților, asociația a obținut sprijin din partea conducerii academice, angrenând nu doar studenții, ci și cadrele didactice în procesul de susținere și dezvoltare a inițiativelor educaționale și antreprenoriale.