Stagiunea de dans contemporan DINAM | Ediția a IV-a organizată de Unfold Motion împreună cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Institutul Francez din Timișoara, Teatrul Basca și Iulius Town se va desfășura în Timișoara, între 4-31 octombrie 2024, marcând astfel, cea de a 4-a ediție a acestui demers cultural. Proiectul s-a născut din dorința de a oferi publicului timișorean (și nu numai), dar și profesioniștilor din domeniul artelor performative, un context anual și regulat de întâlnire cu dansul contemporan și evenimente corelate cu acesta. Dansul contemporan este o formă de expresie care se bucură de notorietate în spațiul internațional. În ultimii 10 ani s-a dezvoltat într-un ritm susținut și în Timișoara, prin activitatea coregrafilor, dansatorilor și performerilor care au contribuit și contribuie în prezent la dezvoltarea acestui sector.
Stagiunea de anul acesta propune spectacole de dans contemporan, ateliere Meet the artist/Sharing practices, sesiuni Q&A și prezentarea a două filme de dans la Casa Tineretului. Obiectivele principale ale Stagiunii sunt educarea, fidelizarea și formarea publicului pentru dans, promovarea artiștilor din plan local, național și internațional și menținerea în oferta culturală locală a singurei stagiuni de dans din zona de vest a țării și printre puținele de acest gen din România. Stagiunea este un produs cultural al Programului național Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii.
Unfold Motion este un reper local al dansului contemporan din Timișoara, dar și zona de vest a țării și a luat naștere la inițiativa coregrafei Lavinia Urcan. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind, prin proiectele inițiate, la consolidarea rețelei cultural artistice a orașului și căutând să ofere experiențe culturale cât mai vaste publicului aflat într-o continuă formare. Scopul asociației este dezvoltarea calității factorului socio-cultural prin inițierea și promovarea de activități și proiecte cultural-artistice, în vederea îmbogățirii patrimoniului artistic național și internațional. Asociația a implementat proiecte care implică: producția și difuzarea de spectacole de dans în spații convenționale și neconvenționale, turnee de promovare, intervenții culturale, rezidențe de creație, mentorat, educație prin dans (ateliere pentru diferite categorii de participanți, inclusiv din medii vulnerabile), realizarea de filme de dans, documentare, performing de costum și instalații audio-video.