Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Sporturile nautice celebrează orașul de pe Bega

Perioada
mai-noiembrie 2024
Suma solicitată
124.995 lei

Sporturile nautice celebrează orașul de pe Bega este proiectul susținut de către Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara și aduce împreună sporturile nautice din Timișoara. Râul Bega îi conectează pe timișoreni cu natura, dar și cu orașul. Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara promovează sporturile nautice în rândul comunității timișorene, pe plan local cât și internațional prin prezența sportivilor invitați să participe la competițiile de gen.

Cupa Copiilor va avea loc pe 30 mai și este un eveniment sportiv nautic care reunește deopotrivă sportivi profesioniști cât și sportivi amatori pentru a participa la concursul cu bărci de competiție: bărci dragon și caiac-canoe. Astfel copii & juniori, sportivi de performanță și amatori se vor întrece în cursa de pe Bega. Evenimentul se adresează și publicului larg, care se va regăsi ca public spectator sau care va lua parte la plimbările cu barca puse la dispoziție de organizator și personalul tehnic. Pentru acest eveniment vor fi invitați copii și tineri de la mai multe școli din Timișoara.

Trofeul Family se va desfășura pe 16 august pe o distanța de 200 m, din fața Bazei nautice Timișoara - Constructorul, se vor întrece cele 36 de familii înscrise în competiția Trofeul Family. Este un prilej de promovare a sporturilor nautice și totodată oferă participanților un mijloc inedit de petrecere a timpului liber în familie. Evenimentul este inclus în Celebrarea orașului/City Celebration. Vor participa aproximativ150 de persoane, dintre care 36 de fmailii, restul fiind voluntari și personalul clubului.

Festivalul Nautic reprezintă un schimb de experiență și o colaborare între sportivii de performanță și sportivii amatori. Sportivilor de la Club Sportiv Nautic Banat li se vor alătura sportivii de la cluburile West Sport Arad, CSS Gloria Arad, Voința Arad și persoane fizice, pasionați de sporturile nautice care vor participa cu propriile bărci dragon. În cadrul festivalului vor avea loc demonstrații ale ambarcațiunilor de bărci dragon, caiace, canoe indiană, sandoline, bărci SUP (stand up paddling). Publicul spectator va putea să se plimbe cu barca, fiind o activitate inclusă în festival. Perioada de desfășurare - 7 septembrie 2024.

Cupa Nautic este eveniment cu tradiție pentru sportivii de performanță și amatori, cu probe pentru copii, juniori, tineret, seniori și master. Sunt prezenți sportivi de la cluburi din țară, cu precădere din vestul țării - Timiș, Arad, Hunedoara, Baia-Mare, dar și Orșova, dar și din Republica Moldova și Serbia. Cupa Nautic este recunoscută ca eveniment de anvergură națională fiind parte din calendarul competițional al Federației Române de Caiac-Canoe (FRKC). Cupa se va desfășura pe 12 octombrie.

Cupa Ergo, Ediția a V-a promovează caiacul în rândul copiilor și încurajează activității sportive, pentru o dezvoltare fizică armonioasă și pentru combaterea sedentarismului. Este un eveniment indoor care se prezintă sub forma unei competiții pe ergometru, simulator de caiac pentru copii, juniori și tineret. Pot fi astfel verificate și testate pe cele două simulatoare indicatori pentru distanță și timp scos, rezistența fizică. Activitatea indoor, cu ajutorul ergometrelor face posibil pentru copiii și juniorii care manifestă teama de apă să-și  învingă acest obstacol și să se apropie de sportul nautic într-o fază incipientă, de cunoaștere. Evenimentul se va desfășura pe 2 noiembrie 2024.

Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara are drept scop promovarea sporturile nautice și atragerea unui număr cât mai mare de cetățeni în practicarea acestor sporturi. De la tineri la seniori, de la profesioniști la amatori, clubul dorește să crească gradul de activitate sportivă pentru diferite segmente de populație, în Timișoara. Creșterea gradului de performanță prin susținerea și pregătirea sportivilor de performanță, pentru participarea la competiții locale, zonale, naționale de caiac-canoe și bărci dragon și obținerea de rezultate cât mai bune. Promovarea unei vieți sănătoase prin practicarea sporturilor nautice care să reflecte în mediul social creșterea calității vieții pentru timișoreni, să le ofere sentimentul de apartenență la o comunitate responsabilă.

 


Distribuie
Este utilă această pagină?