Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Sport Arena Streetball Timișoara 2024

Perioada
29 iulie-29 august 2024
Suma solicitată
109.850 lei

Proiectul Sport Arena Streetball Timisoara 2024 propune două acțiuni de popularizare a baschetului 3x3 și de promovare a sportului în comunitate. Sport Arena Streetball Timișoara se desfășoară la Iulius Gardens în perioada 9-11 august și este o competiție de 3x3 deschisă cetățenilor cu vârste cuprinse între 6 și 35+ ani. Competiția este parte din Ediția a XIX-a a Sport Arena Streetball Tour și are ca scop susținerea și dezvoltarea activității sportive de masă și a competițiilor sportive la nivel local într-un cadru organizat, având ca obiectiv atragerea a minim 50 de echipe înscrise și disputarea a minim 75 de meciuri de 3x3.
A doua acțiune constă în amenajarea unei zone de baschet 3x3 în Parcul Civic care va funcționa pe perioada 16-18 august.Scopul Sport Arena Streetball Pop-up este de prezentare a baschetului 3x3 ca o alternativă simplă și dinamică de petrecere a timpului liber, încurajând practicarea sportului, a unui stil de viață sănătos, ca mijloc de combatere a sedentarismului. În zona Pop-up se vor organiza sesiuni de inițiere în baschetul 3x3, meciuri de 3x3, dar și concursuri cu premii pentru participanții la evenimentul Celebrarea Orașului/City Celebration.

Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion (ACSSP) s-a înființat în anul 2007 și are ca principală misiune promovarea și încurajarea participării comunității la activități sportive. Clubul propune alternative dinamice – baschetul 3x3 – într-un context profesional și de calitate. ACSSP gestionează și promovează circuitul Sport Arena Streetball (SAS), care constă într-o serie de evenimente dedicate jucătorilor de 3x3 de toate vârstele (6 - +35 ani), care s-a transformat treptat într-un adevărat fenomen sportiv, acesta fiind la a 19-a ediție. SAS Tour este o referință în calendarul FIBA 3x3, fiind integrat în circuitul mondial încă din 2012. Exemplu de bună practică la nivel mondial, numeroase studii de caz ale turului au fost incluse în programele FIBA și ale Academiei Mondiale a Sportului. Mai mult, în povestea 3x3, Sports Illustrated a dedicat o întreagă secțiune evenimentelor Sport Arena Streetball, numind Bucureștiul "Mecca neașteptata a baschetului 3x3". Datorită colaborării excelente cu FIBA, ACSSP a găzduit turneul demonstrativ al CIO în 2013, iar în 2014, 2016 și 2018, Campionatului European de 3x3.


Distribuie
Este utilă această pagină?