Centrul de Proiecte
Timișoara
Tineret

Skills UP for youth

Perioada
1 iulie-01 noiembrie 2024
Suma solicitată
48,180 lei

Skills UP for Youth vizează dezvoltarea competențelor transversale pentru 170 de tineri, cu vârste între 16 și 35 de ani, din Timișoara. Proiectul propune o campanie informare, 4 sesiuni de formare și 3 activități de tip treasure hunt. În funcție de activitățile pe care le vor parcurge, participanții vor dobândi diverse abilități transversale precum lucrul în echipă, comunicare eficientă, time management, gestionarea conflictelor, lucrul sub presiune, scriere de proiecte și management de proiect. Participanții vor dezvolta abilități de rezolvare a problemelor și gândire critică. Facilitatorii vor proveni atât din cadrul Asociației CDPP, cât și din afara acesteia.

Participanți vor fi tineri care sunt implicați în viața comunității, voluntari sau potențiali voluntari în diferite organizații. Abilitățile și competențele pe care le vor dezvolta le vor putea folosi în cadrul organizațiilor, în acest fel proiectul se va adresa mai multor beneficiari indirecți. Fiecare sesiune de formare (training) se va desfășura pe parcursul unei zile (durată minimă 6 ore), în timp ce fiecare treasure hunt se va desfășura în aproximativ 3 ore, iar campania de informare se va derula pe parcursul a minim o lună. Organizatorii Prin doresc să contribuim la dezvoltarea unei generații pregătite pentru succesul personal și profesional, echipată cu abilitățile esențiale pentru viitor.

Asociația CDPP - Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională este un ONG înființat în anul 2017, care a desfășurat o serie de proiecte culturale și pentru tineri. Obiectivele asociației sunt dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și adulților și promovarea patrimoniului
cultural. CDPP a desfășurat în ultimii ani mai multe proiecte și activități legate de obiectivele organizației în județele Buzău, Sibiu, Dolj, Iași, dar mai ales Timiș. Printre proiectele desfășurate prin finanțări în vederea dezvoltării abilităților transversale ale tinerilor sunt Improve your soft skills, Studiem Primul Ajutor, Youth Ability Hunt (Iași,Dolj și Timiș), Game ON! Festival și cele trei ediții Skills UP for Youth. Asociația a desfășurat proiectele finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+: Eco-logic, Lets learn first aid, Make yourself heard.


Distribuie
Este utilă această pagină?