Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Silent Disco in the City | Ediția a II-a

Perioada
24 mai-26 mai 2024
Finanțat prin
Suma solicitată
49.500 lei

Silent Disco in the City | Ediția a II-a este un proiect cultural la a doua ediție, inițiat în cadrul Timișoara - Capitală Europeană a Culturii, în anul 2023, având ca scop promovarea culturii muzicale și exprimării prin intermediul dansului în spații neconvenționale. Scopul este să ofere participanților o experiență unică, posibilitatea de a-și alege stilul de muzică preferat, schimbând cele trei canale de emisie disponibile pe căștile wireless, și de a dansa într-un spațiu public îmbinând aceste elemente cu componenta artelor vizuale. Pe pereții interiori ai construcției în care se va desfășura evenimentul vor fi proiectate spectacole de lasere și lumini pentru a crea o experiență inedită. Obiectivul este de a dezvolta și diversifica publicul prin crearea unei experiențe culturale inovatoare și interculturale într-un spațiu din afara zonei centrale a orașului Timișoara. În cele trei zile de eveniment, se vor desfășura și activități concepute pentru a dezvolta și atrage noi categorii de public către arte și patrimoniu, ca experiențe care cresc calitatea vieții în Timișoara.

Organizatorii propun două tiruri ghidate în cartierul Fabric/Tipografilor cu scopul promovării patrimoniului cultural existent; o activitate de mediere culturală care are ca obiectiv transpunerea emoției generate de muzică în artă și realizarea unui panou ilustrativ tip pavilion de artă cu o lungime de 4 m și înălțimea de 2 m. Pe acest panou artistic se vor putea identifica elemente grafice de ghidaj, care împreună creează un concept artistic general. Rezultatul final va fi reprezentat de o proiecție a emoției pe care participanții o simt în funcție de stilul muzical pe care aceștia îl aleg din cele trei canale disponibile pentru căștile audio. Activități de well-being prin implicarea în programe culturale și artistice pentru stimularea creativității și exprimării de sine. Mai precis, un parteneriat încheiat între Asociația Lumea Voluntarilor și Complexul de Servicii Sociale Sf. Francisc în cadrul căruia se vor desfășura activități de promovare a proiectului către beneficiarii direcți din cadrul centrului pentru persoane fără adăpost. Un grup de 30 de persoane vor participa la evenimentul cultural și vor avea ocazia de a interacționa cu un proiect care prezintă experiențe care cresc calitatea vieții.

Asociația Lumea Voluntarilor a fost înființată în anul 2018 (fosta Asociația Omnipass Timișoara). Viziunea generală a asociației este de a realiza cât mai multe evenimente culturale pentru tineri. Asociația a organizat și s-a implicat în proiecte relevante atât pentru comunitatea de tineri din Timișoara, cât și pentru cea din România, cum ar fi Magnetic Festival, Cinemateca Culturală, Welcome Week, Bega Avenue, DUB Camp, Take OFF Caransebeș, cele mai importante festivaluri de cultură și activități urbane, dedicate tinerilor, precum: Untold, Neversea, SAGA Festival, Vest Fest, The Carnival.

Obiectivele asociației sunt implicarea tinerilor în organizarea de evenimente, oferindu-le acestora o deschidere către posibile noi drumuri, pasiuni sau chiar conturarea unei cariere; respectarea mediului și a spațiului în care ne desfășurăm activitatea (orașul Timișoara) prin realizarea și implementarea de evenimente în cât mai multe zone, locații și spații, diferite, din oraș. Asociația Lumea Voluntarilor are o bază de date de peste 990 de membrii, dintre care 270 voluntari activi.


Distribuie
Este utilă această pagină?