Sensitive Content / Videomapping Performance aduce pentru prima dată, la Timișoara, arta Mariei Prymachenko, pusă în valoare printr-un concept artistic semnat de Les Ateliers Nomad. Sensitive Content / Videomapping Performance are loc în ziua de 24 august și face parte dintr-un program mai amplu de activități și evenimente desfășurate la Timișoara, care marchează Ziua Independenței, zi națională a Ucrainei în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în anul 1991. Ziua națională coincide și cu împlinirea a șase luni de la izbucnirea războiului. Spectacolul de videomapping din 24 august este precedat de un concert de jazz susținut de trupa timișoreană JazzyBit & Vanessa Serbul (Ucraina).
Sensitive Content face referire la filtrul de conținut sensibil sau delicat practicat de rețelele de socializare care oferă utilizatorilor control asupra unui conținut la care ar putea fi expuși vizualizând diferitele fotografii și videouri care sunt create în fiecare zi și sunt distribuite în social media. Filtrele de conținut sensibil acoperă numeroase fotografii și video provenite de pe frontul din Ucraina. Adeseori, acest lucru creează frustrare și indignare în rândul celor care trăiesc zilnic ororile războiului și pentru care este absolut esențial ca restul lumii să afle și să fie conștientă de tot ceea ce se petrece în Ucraina. Companiile din spatele celor mai importante rețele de socializare din lume care folosesc aceste filtre sunt constant criticate că estompează și cenzurează amploarea consecințelor evenimentelor care se petrec în Ucraina (și nu, numai).
Mariei Prymachenko (1908-1997) una dintre cele mai reprezentative figuri ale artei naive din Ucraina. Arta Mariei Prymachenko a devenit și mai apreciată la nivel internațional când, în luna martie 2022, Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina anunța că cel puțin 25 de lucrări ale artistei au ars într-un muzeu din localitatea Ivankiv, în urma bombardamentelor. Distrugerea acestor lucrări a generat un val de reacții la nivel internațional. Arta Mariei Prymachenko a fost reprodusă în diferite colțuri ale lumii, iar personajele ilustrate de artistă au fost adoptate imediat ca simboluri ale rezistenței și rezilienței Ucrainei.