Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport

Scrima | Un sport pentru toți

Perioada
iunie-noiembrie 2024
Suma solicitată
124.610 lei

ProiectulScrima | Un sport pentru oricine derulat de Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara are ca scop promovarea scrimei, sport de nișă, benefic pentru corp și minte, indiferent de vârstă. Proiectul se va derula în lunile iunie – decembrie 2024 și va cuprinde o serie de activități menite să încurajeze mișcarea și sportul în general prin scrimă. Organizatorii vor oferi cursuri gratuite de scrimă pentru copii și adulți (în toamnă), precum și pentru persoane cu dizabilități locomotorii (pe tot parcursul anului). De asemenea, un program special destinat copiilor mici cu vârste cuprinse între 4-7 ani, de inițiere în sport, pentru o dezvoltare fizică armonioasă prin jocuri specifice categoriei de vârstă și cu o metodică concepută special pentru fiecare categorie de vârstă.

ACS Floreta Timișoara este cel mai performant club de scrimă pentru copii din țară. Clubul și-a început activitatea sportivă în anul 2014. După afilierea la Federația Română de Scrimă în 2016, ACS Floreta Timișoara a demarat cursuri organizate de scrimă pentru copii, pentru toate categoriile de vârstă. În anul 2016, clubul a obținut prima medalie la un campionat național de scrimă. De la înființare, clubul a câștigat peste 300 de medalii la competiții naționale și internaționale. Din anul 2017, derulează proiecte cu finanțare locală, fie prin Centrul de Proiecte Timișoara sau prin Consiliul Județean Timiș. Organizează stagii de pregătire, cantonamente, competiții internaționale și multiple activități sportive, atât pentru sportivii clubului, cât și pentru publicul larg, demonstrații de scrimă în școli, în piețe publice sau cursuri gratuite pentru copii și adulți.
ACS Floreta Timișoara contribuie în mod activ la promovarea unui stil de viață sănătos care implică activitate sportivă în special pentru copii, dar și pentru adulți. Misiunea clubului este să devină un pol de excelență pentru scrima de performanță din țară și să încurajeze în același timp practicarea acestui sport complex și nobil ca mod de viață.


Distribuie
Este utilă această pagină?