Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

Școala Kunsthalle Bega | Spațiu de proiecte creative și educaționale, Ediția a III-a

Perioada
9 februarie-15 noiembrie 2024
Suma solicitată
75.000 lei

Școala Kunsthalle Bega - Ediția a III-a este un spațiu de proiecte creative și educaționale încă din anul 2021. Ediția de anul acesta este derulată în parteneriat cu Școala Gimnazială Liebling și Școala Gimnazială Nr. 1 Timișoara. Proiectul își propune crearea unui spațiu educațional pentru elevii celor două școli, derulând o serie de activități artistice și educativ-culturale cu scopul facilitării accesului la artă, dar și stimulării creativității.

Sesiunile de lucru și atelierele vor fi susținute de artiști și educatori culturali, elevii vor experimenta modalități interactive de studiu și creație, adaptate vârstei lor. Fiecare concept propus reprezintă o nouă modalitate de a privi realitatea în care trăim, de a o decodifica și înțelege.

Pornind de la premisa că în educația constă esența toleranței, iar în absența educației toleranța este aproape inexistentă. Prin dialog și sarcinile de lucru pe care elevii le vor primi în cadrul fiecărui atelier, aceștia vor fi încurajați să rostească ceea ce au înțeles, gândesc, simt, văd, aud. În timp, acest cumul de abilități cognitive vor fi transferate social.


Distribuie
Este utilă această pagină?