Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

Școala de vară Squash în Oraș, pentru juniori

Perioada
septembrie 2022
Suma solicitată
53.820 lei

Școala de vară Squash în Oraș este un program pentru persoanele care au împlinit 7 ani din Timișoara care sunt așteptati să descopere un sport nou, distractiv și foarte eficient în a dezvolta toate abilitățile necesare pentru un sportiv complet. Participanții vor avea program aproape zilnic cu instructori de squash și preparator fizic care îi vor iniția în tainele sportului. Squash în oraș este un proiect care se va derula pe parcusului a 3 luni (iunie-august), cu program de 5 ore pe zi, 4 zile pe săptămână. 

Clubul nostru dorește să atragă cât mai mulți copii și adulți la squash pentru a forma o generație de jucători care să perfomeze în competițiile naționale și internaționale. ACS Helios este printre primele cluburi din România cu secție de squash în România. Înființață în 2013, secția de squash a clubului este membră a Federației Române de Squash. Clubul nostru  organizează Cupa României la Squash, eveniment care de la prima ediție (2013) s-a desfășurat exclusiv în Timișoara în cadrul clubului. Cupa României la Squash este al doilea cel mai important eveniment sportiv al Federației, după Campionatul Național. Începând cu 2013, am organizat anual cel puțin 2 evenimente naționale (Cupa României și Cupa Helios), dar și peste 50 de concursuri locale în cadrul Helios Squash Tour.

Practicărea oricărui sport la nivel juvenil este extrem de benefică pentru dezvoltarea ulterioară a copiilor . Diferențierea pe care o poate face squash-ul pentru comunitatea locală este faptul că avem avem de a aduce copiii la performanță într-un sport care nu are o concurență precum alte sporturi cu rachetă. 


Distribuie
Este utilă această pagină?