Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

Școala de vară Squash în Oraș pentru juniori

Perioada
iunie - septembrie 2022
Suma solicitată
53.820 lei

Școala de vară Squash în Oraș este un program copiii cu vârsta de 7 ani din Timișoara care sunt așteptati să descopere un sport nou, distractiv și foarte eficient în a dezvolta toate abilitățile necesare pentru un sportiv complet. Participanții vor avea program aproape zilnic cu instructori de squash și preparator fizic care îi vor iniția în tainele sportului. Squash în oraș este un proiect care se va derula pe parcusului a 3 luni (iunie-august), cu program de 5 ore pe zi, 4 zile pe săptămână.  Clubul nostru dorește să atragă cât mai mulți copii și adulți la squash pentru a forma o generație nouă de jucători care să perfomeze în competițiile naționale și internaționale din partea clubului. 

ACS Helios este printre primele cluburi din România care au deschis secția de squash în România. Înființață în 2013, secția de squash a clubului este membră a Federației Române de Squash. Suntem organizatori ai Cupei României la Squash, eveniment care de la prima ediție (2013) s-a desfășurat în Timișoara. Cupa României la Squash este al doilea cel mai important eveniment sportiv al Federației, după Campionatul Național. 

Împreună cu pasionații de squash locali am înființat primul clasament local (Clasamentul SquashTM.ro) și organizăm din 2015 evenimente sociale săptămânale (Squash-ul De Marți Seara) aproape fără întrerupere. Coordonatul acestui proiect (Daniel Sima) a fost Directorul de Turneu la 3 evenimente internaționale de seniori organizate în România (Campionatul European pe Echipe - ETC3 - București 2016, Campionatul Balcanic de Squash, Timisoara 2016, Campionatul European Individual - EICC - București 2019). Beneficiile practicării oricărui sport la nivel juvenil sunt evidente. Diferențierea pe care o poate face squash-ul pentru comunitatea locală este faptul că avem resursele umane de a aduce copiii la performanță relativ ușor și repede într-un sport care nu are o concurență cantitativă la fel de mare precum alte sporturi cu rachetă. 


Distribuie
Este utilă această pagină?