Pentru Zona Fabric din Timișoara, ca multe alte zone industriale, există riscul de a fi absorbită de modernitatea insipidă și uniformizată, crede artista vizuală Carmen Burnar. Pentru proiectul care va fi dezvoltat în cadrul Bursei Energie!, Carmen Burnar, împreună cu colaboratorii Titus Ungureanu și Alexandra Bartha, dorește să păstreze și să sublinieze identitatea proprie a unui loc, dar și să studieze și să surprindă natura schimbătoare a identității unui loc. Ca stil, Carmen Burnar își propune ca referință zona industrială precum și de trecutul locației atelierului lor din zona Fabricii Azur. Vor utiliza atât elemente moderne și abstracte, combinând tehnici din domeniul fotografiei, colaj, grafică pană la instalație, dar și o componentă imersivă și interactivă.
Prin pasiunea pentru artă și angajamentul față de regenerarea urbană, finalitatea proiectului va fi o expoziție în atelierul celor trei artiști. Carmen Burnar împreună cu Alexandra Bartha și Titus Ungureanu s-au dezvoltat ca grup artistic, realizând o serie de proiecte , fiind activi în zona artistică din Timișoara, formând o comunitate cu artiști rezidenți în spațiile vecine din fabrica Azur. În cadrul proiectului care va fi dezvoltat în cadrul bursei, fiecare va dezvolta și experimenta noi tehnici și medii artistice, acesta fiind nucleul motivației proiectului propus. Carmen Burnar lucrează predominant cu animație și colaj, dorind să aprofundeze aceste tehnici și să-și extindă arealul creativ și înspre zona new media și a graficii de carte. Colaboratorii artistei vizuale Carmen Burnar, Nicolae Ungureanu este designer grafic, interesat de grafica de carte și pe ilustrația digitală. Acesta va creea o legătură între practica sa artistică și o zona experimentală legată de scenografie și de intervenții imersive. Ioana Bartha are experiență în domeniul curatorial și al medierii culturale, fiind interesată de cercetarea artistică legată de curatoriat expoziții de artă, patrimoniul industrial și comunitatea din jurul atelierului. Ioana Bartha folosește tehnici grafice tradiționale în relație cu instalația, iar în cadrul expoziției se va axa pe aceasta practică, dar și pe partea interactivă. Cei trei artiști sunt interesați de originea spațiului post-industrial, fiind motivați de nevoia de a cunoaște trecutul și de a-l lega creativ de prezent.
Carmen Maria Burnar este absolventă a programului de studii de licență al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Arte Plastice (Grafică), în prezent studentă la programul de studii de masterat din cadrul aceleiași universități, specializarea Design Grafic și Comunicare Vizuală. Carmen Burnar colaborează cu de Ioana Bartha și Nicolae Ungureanu. Aceștia au început colaborarea în toamna anului 2023 prin intermediul proiectului I.C.K.H.S. - Independent Curating Know-How Sharing implementat de LAPSUS unde au creat expoziția (IM)PURE NOUS curatoriată de Ioana Bartha, artiștii fiind Carmen Burnar și Nicolae Ungureanu. Această primă colaborare a dus la formarea unui trio de artiști emergenți care în prezent își desfășoară activitatea într-un studio comun aflat în fosta fabrica Azur din Timișoara și fac parte din comunitatea artistică Lapsus. Cei trei au în comun interesul pentru teme sociale, tehnici grafice și pentru explorarea naturii în forma ei pură precum și în relația cu oamenii.
Nicolae Ungureanu este absolvent al programului de studii de licență al Universității Naționale de Arte, specializarea Design Grafic, absolvent al programului de studii de masterat al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Grafică Publicitară și de Carte.
Ioana Bartha este absolventă a programului de studii de licență al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Arte Plastice (Grafică), în prezent studentă la programul de studii de masterat din cadrul aceleiași universități, specializarea Patrimoniu, Restaurare și Curatoriat.