În cadrul Bursei Energie!, Ileana Prisăcariu va continua un demers început în urmă cu câțiva ani (încă din facultate) de a cerceta, scrie și implementa proiecte despre și pentru comunitatea queer din România. Reprezentarea queer în teatru și audiovizual este un subiect destul de puțin tratat și documentat, deși în ultimii ani comunitatea s-a bucurat de reprezentări din ce în ce mai dese, inclusiv în
mass media. În anul 2023, actorul George Albert Costea a realizat împreună cu Cristina Modreanu un dosar în cadrul revistei Scena despre necesitatea acestei reprezentări, care include interviuri cu artiști din comunitate. Concluzia autorului după realizarea acestui material a fost „nevoia exprimată de actorx LGBT+ de reprezentare queer prin personaje fie ele pozitive sau negative, în care să fie mixate într-un mod creativ și poate neașteptat, orientări și identități alături de profesii sau preocupări, stiluri și obiceiuri de viață, care să spargă tipare și care să arate diversitatea și bogăția de posibilități a lumii în care trăim.”Pentru Ileana Prisăcariu, reprezentarea duce la vizibilitate, iar vizibilitatea duce la familiarizarea societății cu prezența și nevoile comunității LGBTQIA+ din România, fapt ce poate avea un impact pozitiv major asupra societății, pentru un viitor mai tolerant și mai incluziv. Ileana Prisăcariu își propune să organizeze o serie de spectacole-lectură pe teme queer, cu actori din comunitate, pentru publicul din comunitate și aparținătorii acestora. În cadrul bursei, va aborda tema propusă și din perspectiva cercetării, a nevoilor echipei artistice (formată din regizoare – Ileana Prisăcariu, dramaturg – Alexandru Mircioi și cel puțin doi actori din comunitate), a repetițiilor și realizarea unui turneu în Timișoara, în parteneriat cu Centrul Pride TM. Obiectivul este este realizarea unor spectacole-lectură pe texte queer, urmate de discuții cu echipa și membri ai comunității, despre nevoia de reprezentare și impactul pe care îl poate avea asupra întregii societăți.
Ilinca Prisăcariu este regizoare, scriitoare și producătoare cu o experiență de peste 10 ani în domeniul artei teatrale. A conceptualizat, scris și implementat zeci de proiecte culturale, atât din perspectivă artistică, cât și de producție – proiecte cu impact social, pe teme precum apărarea drepturilor femeilor, ale copilului, integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere, accesibilizarea evenimentelor culturale în cadrul comunităților cu acces redus la cultură, întărirea sentimentului de apartenență și comunitate și a dreptului de reprezentare în cadrul unor diverse comunități defavorizate ș.a. Printre cele mai relevante și longevive proiecte se numără: proiectul de intervenție culturală Hey, pisi! pe tema hărțuirii stradale (proiect amplu ce a conținut o serie de ateliere, performance-uri video și expoziții) și Teatrul Improbabil – primul teatru sonor independent din România, care, apărut în pandemie, a adus teatrul mai aproape inclusiv persoanelor care nu au pășit niciodată într-o sală de spectacol. Teatrul Improbabil își continuă activitatea și în prezent, având trei stagiuni la activ.