Radiant Orchestras este un proiect în două faze. În primă fază (mai 2022) propunem masterclass-uri susținute de membri Romanian Chamber Orchestra, dar și un masterclass de dirijat susținut de Cristian Măcelaru (dirijor principal al Orchestrei Radio din Köln, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigător al premiului Grammy în 2020 și director artistic al Festivalului George Enescu). Valoarea individuală a membrilor orchestrei este demonstrată de CV-urile acestora, printre ei făcând parte artiști precum Alexandru Tomescu, Matei Ioachimescu, Felicia Greciuc sau Constantin Barcov. Romanian Chamber Orchestra a devenit prima orchestra beneficiară a unei înregistrări 360 grade a concertului susținut la Ateneul Român.
În a doua fază a proiectului, vom organiza un summit în cadrul căruia ne dorim să organizăm activități consistente ce vor avea scopul de a promova educația continuă, dar și comunicarea între reprezentanții comunității muzicii culte din țară. Într-o serie de conferințe vom aborda teme diverse, de interes pentru toți membri comunității, inclusiv sănătatea psihică a artiștilor interpreți, diversificarea și dezvoltarea publicului sau arta experimentală, răspunsuri pentru cele mai arzătoare întrebări ale momentului, prin vocea unor experți din domeniu cu experiență precum Fabienne Krause - director general Classical Next, David Zsoldos - fondator și director al fundației Papageno (Ungaria), Michalis Karakatsanis - Directorul Cyprus Music Information, Pascal Labrie - secretar European Broadcasting Union și Stef Coninx - Directorul Centrului de Muzică din Flandra (2000-2015) și Cristina Uruc (director Artexim).
Un alt element relevant este reprezentat de o serie de showcase-uri prin care vom prezenta noile tendințe în muzica cultă, prezentări fiind dedicate muzicii contemporane. Nu în ultimul rând, vom dezvolta o platformă (network) pentru profesioniști din domeniul muzicii clasice prin care ne dorim conectarea mediului artistic național la cel internațional prin dezvoltarea de canale de comunicare și coproducție. În cadrul platformei, aceștia vor avea acces la o bază de date ce va conține cele mai importante proiecte ale momentului, dar și cei mai importanți reprezentanți ai comunității. În cadrul platformei, profesioniștii din domeniu vor putea lua legătura cu manageri, impresari sau cu alți profesioniști, în vederea dezvoltării de noi proiecte bazate pe coproducție.