Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Programul Cultural Asociația La Figurat

Perioada
februarie - decembrie 2023
Suma solicitată
750.000 lei

Scopul Programul Cultural Asociația La Figurat este promovarea muzicii electronice și a artei contemporane în spaţii neconvenţionale prin organizarea unor festivaluri, expoziții, târguri de artă contemporană, ateliere deschise. Evenimente culturale care să genereze conexiuni și legături noi artistice, curatoriale, educaționale. Urmărește facilitarea unui cadru menit să susţină dezvoltarea muzicii electronice și artei contemporane locale, participarea activă a publicului la atelierele din cadrul evenimentelor și susținerea mobilității culturale naționale / internaționale. În cadrul Incubatoare de energie, Asociația La Figurat propune evenimente care să activeze spații publice din Timișoara, de la parcuri până la clădiri industriale abandonate, o reconversie culturală. Intervenții temporare care vor crea un mediu unic – încurajând formele noi și inovative de exprimare artistică, în domeniul muzicii și artelor vizuale. Launmomentdat în parc oferă un program cultural şi relaxant pe timp de zi, punând la dispoziţie muzică de calitate, decoruri speciale şi jocuri distractive. Launmomentdat în parc aduce comunitatea locală mai aproape de muzica și arta contemporană. Scopul este de a familiariza publicul tânăr cu noile tendințe ale muzicii electronice și de a crește organic o comunitate. Activitățile includ pe lângă programul muzical, un pop-up fair, ateliere, proiecții de film, spectacole de teatru, dansuri și un târg de viniluri.

The Secret Garden prezintă un eveniment de artă contemporană, organizat sub forma unei expoziții, completat de o petrecere, susținând o comunitate diversă de artiști independenți. Harababura Vintage face parte din filosofia trendurilor de sustenabilitate și vine ca un răspuns la nevoia de a reduce impactul negativ al oamenilor asupra mediului înconjurător. Harababura ia multe forme în comunitate, de la târg la magazin, dar înseamnă și impact social prin activitățile susținute în zona Banat. Harababura Vintage Fair reprezintă o fuziune între vechi și nou. Pe de-o parte, prezintă design contemporan, vestimentar, ceramică, sculptură, ilustrație, pe de alta, cultura vintage, muzică și vinyl-uri. Sabotage este un festival despre cultura și muzica electronică din Timișoara. 

Sit+Read Artbook Fair este un eveniment anual care aduce laolaltă atât artişti contemporani, cât şi publicişti independenţi locali, naţionali şi internaţionali, care vor prezenta timp de trei zile, publicaţii de artist, romane grafice, fanzine, benzi desenate, ilustraţii şi afişe, având ca obiectiv promovarea tiparului independent. Evenimentul prezintă un târg de publicaţii independente, cu invitaţi naţionali şi internaţionali, expoziţii, ateliere, conferinţe, proiecţii de film, susţinând şi promovând tiparul independent. Grupul ţintă sunt artiştii contemporani, cu activitate şi interes în domeniul editorial (ilustraţie, concept grafic, bandă desenată, fotografie sau fanzin), oferindu-le posibilitatea de a se întâlni, cunoaşte şi schimba idei şi proiecte. Alte grupuri ţintă ale evenimentului sunt critici, teoreticieni, curatori, studenţi şi elevi interesaţi, cât şi publicul larg, interesat de cartea de artist și de arta contemporană. 


Distribuie
Este utilă această pagină?