Centrul de Proiecte
Timișoara
Tineret

PreInventiv | Teatru și Imaginație, în rolul prevenției

Perioada
iunie-octombrie 2024
Suma solicitată
68,381 lei

PreInventiv | Teatru și Imaginație, în rolul prevenției este un proiect socio-cultural care își propune să ajute tinerii din medii sociale dezorganizate oferindu-le instrumente teatrale ca formă de prevenție împotriva adicțiilor. Proiectul este întreprins de Asociația Hoinart în parteneriat cu organizațiile: Asociația Luptă, Zâmbește, Trăiește, Asociația Lindenfeld prin programul Ajungem MARI, Fitt Timișoara, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, desfășurându-se în perioada iunie-octombrie 2024 într-un nou centru pentru tineret din Timișoara. Organizatori cred că este nevoie de proiecte de acest gen pentru a oferi și tinerilor din medii sociale dezorganizate accesul la partea instrumentele terapeutice teatrale, care pot constitui o foarte bună formă de prevenție împotriva multiplelor tipuri de adicții.

Beneficiarii proiectului vor putea să-și dezvolte imaginația, puterea creatoare, dar totodată și să se elibereze de emoțiile puternice pe care nu știu cum să le gestioneze. Proiectul le poate oferi șansa să-și descopere un hobby productiv, care să îi ajute să-și regleze  sistemul nervos și să prevină dezvoltarea de comportamente nocive sau auto-distructive. Atelierele vor fi finalizate cu o instalație performativă prezentată în cadrul evenimentului Celebrează orașul și se vor continua cu un program de repetiții pentru realizarea spectacolului de final, găzduit pe scena unui teatru profesionist. Beneficiarii vor avea posibilitatea să apeleze la consiliere psihologică pe toată perioada proiectului și vor avea parte de activități de integrare (seri tematice, petreceri, vizionări de filme etc.) facilitate de voluntari. Totodată vor putea contribui la crearea unui spațiu al lor prin acțiuni care să le anime spiritul civic și comunitar.

Asociația HOINART funcționează pentru a promova, susține și populariza artele și artiștii locali în rândul tinerilor. Misiunea Hoinartiștilor este de a face arta accesibilă tinerilor, prin producții sau ateliere și educație teatrală. Asociația este preocupată în special de categoriilor defavorizate sau lipsite de acces la cultură. Proiecte realizate se înscriu în această misiunea de educație.


Distribuie
Este utilă această pagină?