Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Post-educația. Pedagogii ale crizei

Perioada
iunie - octombrie 2022
Suma solicitată
135.000 lei

Post-educația. Pedagogii ale crizei constituie componenta de mediere culturală, dedicată în special tinerilor, care va însoți proiectul Kimæra, dezvoltat la Arad de asociațiile Kinema ikon și Doar Mâine, în contextul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Kimæra reprezintă o meta-instalație interactivă cu autori multipli, ale cărei părți (creații distincte) vor fi conectate digital și care va combina vechile media cu cele digitale. În jurul său se vor dezvolta expoziții în spațiile Complexului Muzeal Arad, dar și în spațiul public. Vor fi organizate simpozioane și ateliere dedicate în concordanță cu inițiativa europeană 2022 European Year of Youth tinerei generații de artiști, dar și publicului larg. Proiectul va reactiva scena locală de artă, prilej de interacțiune a publicului din Arad și Timișoara cu importanți artiști, teoreticieni, profesori și mediatori culturali din țară, artiști media și actori ai scenei internaționale (ARS ELECTRONICA, Time’s Up etc). 

Scopul componentei Post-educația. Pedagogii ale crizei este de a crea un forum critic despre educația în contextul noilor tehnologii și al crizelor sociale, economice și de mediu. Proiectul cuprinde secțiuni precum: „Mecanisme de supraviețuire” - atelier critic de creație digitală realizat în colaborare cu Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad pentru realizarea unor elemente din instalatia Kimaera; „Hacklab Kimaera” tabără colaborativă cu activități DIY - întâlnire de lucru sub forma unei tabere de vară pentru elevi și studenți axată pe ateliere de creație digitală DIY în vederea realizării unor elemente din meta-instalația Kimaera. Vor fi implicate tehnologii diverse ( Arduino, VR, robofun.ro); „Pedagogii ale crizei” atelier pedagogic și dezbateri;  „Post - Educația” serie de conferințe și ateliere pe subiecte ca post-digital, post-internet, activism media, artă și știință, artă și noile tehnologii. 

De asemenea, va fi proiectat un site dedicat. Seria de întâlniri și conferințe se va concretiza într-un volum cu titlul Post-educația, o publicație la care vor fi invitați să participe teoreticieni, filosofi, pedagogi și artiști, subiectele vor fi legate de criza educației post-COVID, teoriile educației contemporane, educația în era post internet, post digitală, activism media și tactical media etc. 


Distribuie
Este utilă această pagină?