Centrul de Proiecte
Timișoara
Sport
Sesiunea 2022

Politehnica, pilon în sportul juvenil și în comunitate

Perioada
iulie - octombrie 2022
Suma solicitată
120.000 lei

Proiectul își propune să ofere sportivilor legitimați la Politehnica Timișoara cele mai bune condiții pentru  antrenamente și jocuri oficiale, precum și să consolideze poziția clubului nostru ca membru activ al  comunității din care facem parte. Dorim ca prin implementarea corectă a proiectului să asigurăm reprezentarea corectă a valorilor clubului, fidelizarea și educarea comunității timișorenilor iubitori de sport  și materialele necesare performanței sportive la nivel juvenil, la cel mai înalt nivel. Asigurarea bazei materiale necesare pentru tinerii  sportivi de performanță legitimați în cadrul clubului, dar și în direcția reintegrării persoanelor cu dizabilități prin sport.   

Politehnica Timișoara este un club profesionist de fotbal care activează la nivel de seniori în campionatul  Ligii a 2-a din România. Academia de fotbal Politehnica Timișoara, entitatea care gestionează activitatea echipelor de juniori ale clubului, se situează în prezent în topul academiilor, la nivel  național, întocmit de FRF. Echipele noastre evoluează în Liga Elitelor, campionatul de top rezervat  academiilor aflate pe primele 20 de poziții ale topului întocmit de federația de profil, fiind baza pentru  furnizarea de talente pentru echipa de seniori sau pentru alte cluburi din țară și străinătate.  Educația este o prioritate pentru clubului nostru, astfel că ne propunem să oferim tinerilor noștri sportivi baza necesară pentru a învăța să își gestioneze finanțele personale, disciplinându-i financiar și făcându-i să conștientizeze valoarea și  importanța banilor și a administrării corecte a bugetelor personale.  

La nivelul comunității, clubul de fotbal este implicat în acțiuni sociale sau caritabile, a ajutat direct sau indirect mii de beneficiari vulnerabili din  Timișoara sau județul Timiș. Alături de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, partener de bază al clubului nostru, am reușit să inițiem mai multe acțiuni prin care am contribuit la îmbunătățirea  calității vieții persoanelor vulnerabile din mai multe categorii, acționând de multe ori ca un veritabil  furnizor de servicii sociale. Am colaborat de-a lungul anilor cu peste 50 de organizații cu activitate  recunoscută în domeniul social, implementând numeroase proiecte cu ecou în viața comunității din  care facem parte. Folosind baza eterogenă de fani pe care o avem, am reușit să aducem laolaltă oamenii cu pregătire în  diferite domenii. Aceștia se implică voluntar ajutându-se să implementăm multe dintre proiectele în care ne-am  angrenat. Folosim vizibilitatea și notorietatea pe care clubul o are în comunitate pentru a colecta și gestiona resurse care să ne ajute să ne atingem scopurile pe care ni le propunem. 


Distribuie
Este utilă această pagină?