Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

PLAI

Perioada
iulie 2023
Suma solicitată
299.625 lei

PLAI este un fenomen, o serie de acțiuni, contexte și experiențe de învățare, care prezintă  diversitatea în toate formele ei și are rolul de mediator comunitar pentru toate categoriile de  vârstă. Este un eveniment multicultural, interdisciplinar, organizat în întregime de voluntari, PLAI este o academie de voluntariat ce formează și stimulează implicarea tinerilor în viața culturală a  orașului.  

PLAI va celebra 17 ani, în 18 ediții, de când un grup de tineri au dat startul unuia dintre cele mai longevive acțiuni din Timișoara. În acest context, PLAI iese din teritoriul său tradițional, Muzeului  Satului Bănățean și se va folosi de întreg teritoriul orașului, amplificând impactul social și cultural  către comunitățile Timișoarei. Architects of Air din Marea Britanie aduc în premieră luminarium-ul Timisien gândit  împreună cu echipa Centrului Cultural PLAI încă din 2019 pentru Timișoara Capitală Europeană  a Culturii, după amprenta cetății orașului Timișoara și care va fi amplasat în Piața Unirii. 

Totodată, PLAI va pune accent și pe activitățile și atelierele participative cu scopul de a aduce  mai aproape de publicul larg creatorii, organizațiile culturale și sociale din Timișoara, acesta fiind  unul dintre elementele centrale ale proiectului. PLAI își propune să folosească  întregul oraș ca spațiu de desfășurare, activând spații și locuri și din afara zonei istorice, dens  populate și/sau mai puțin favorizate, prin intervenții, ateliere și instalații. 


Distribuie
Este utilă această pagină?