Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022

Olimpiada Artelor Tinere la Timișoara

Perioada
aprilie 2022
Suma solicitată
150.000 lei

Olimpiada Artelor Tinere la Timișoara  este o manifestare națională cu caracter competitiv adresată tinerilor constând în patru olimpiade naționale de excelență, repere ale unui înalt învățământ artistic. Sunt așteptați un număr de peste 1000 de elevi participanți la: Olimpiada de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, Olimpiada de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, Olimpiada de Coregrafie și Olimpiada de Arta Actorului. Ocazie pentru a celebra un eveniment unic al Artelor Tinere la Timișoara într-un fel memorabil și vizibil pentru comunitate, o avanpremieră artistică a ceea ce ar trebui să devină viitoarea Capitală Culturală Europeană 2023.

Proiectul se bucură de sprijinul Operei Naționale Române Timișoara, pentru coregrafie, scenele de la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara și Teatrul Merlin, pentru secția de arta actorului, Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, alături de sala Studio a Bibliotecii Centrale Universitare Eugen Todoran. De asemenea, sprijinul decanatelor Facultății de Muzică și Teatru, de Arte Vizuale și Design, a Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Timișoara, dar și Politehnica Timișoara. Acestor instituții li se alătură Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, precum și alte unități de învățământ preuniversitar.

Vor fi organizate evenimente deschise publicului larg (expoziții, concerte, piese de teatru ale premianților, dezbateri despre predarea artelor în școlile vocaționale și de masă, etc.), prin care se va accentua rolul și importanța studierii artelor într-un mod trans-disciplinar (cu implicarea tuturor secțiilor), cât și pentru dezvoltarea unei societăți în care artele să devină un mod fluent de exprimare, înțelegere și manifestare conceptuală a principiilor despre viață, un modus vivendi pentru cetățeanul secolului XXI. 


Distribuie
Este utilă această pagină?