Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

neoNlitic 3.0

Perioada
12–20 octombrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
61.465 lei

rima parte a proiectului este dedicată activităților de documentare din surse scrise și foto-video și documentare la fața locului în cadrul a trei deplasări în regiunile relevante din punct de vedere istoric și arheologic în Banat, dar și în Serbia și Grecia. În urma documentării rezultă un vlog de călătorie menit să atragă și să familiarizeze publicul larg cu patrimoniul cultural bănățean și culturile neolitice care s-au dezvoltat pe teritorile țării noastre și țărilor vecine, obiective culturale și arheologice locale etc.

Ulterior, un eveniment online provoacă participanții la un dialog cu invitați din domenii conexe: arheologie, antropologie, are vor contexualiza cele documentate și vor oferi informații inedite cu privire la cultura și arta neolitică. Activitatea centrală a proiectului, cea de producție artistică, va implica 15 artiști din România, Serbia și Grecia, care vor crea lucrări inspirate din culturile Turdaș - Vinča și Starčevo. Artiștii sunt selectați în urma unui apel public.

Lucrările sunt expuse în cadrul a 3 expoziții găzduite în România, Serbia și Grecia și transpuse în mediul digital în cadrul unei galerii virtuale (galerie walkthrough de 360 de grade). De asemenea, producția artistică va sta la baza unei serii de materiale foto-video, relatări și interviuri publicate online în forma unui jurnal de creație, prin care publicul are acces inedit în culisele unui atelier de creație.


Distribuie
Este utilă această pagină?